Aktimmo – ‘Niet de sterksten maar zij die zich het best kunnen aanpassen, komen vooruit in het leven’ (Darwin)

foto LM67 Aktimmo_182_lowWe staan op een keerpunt in de markt in het algemeen en in de vastgoedmarkt in het bijzonder … In de jaren 90 was de beurs en de bankwereld sexy en gewild. Eind jaren 90 kregen we de overdrijving, de hebzucht, … Tijdens de jaren 2000 werd de beurs ingeruild voor het vastgoed. Herkennen we geen signalen in de beurs van eind jaren 90 vandaag in het vastgoed??? Ik heb het voorrecht om een getuige te zijn van op de eerste rij. Ik heb in de bankwereld gewerkt van 1990 tot 2002 en ben in 2002 overgestapt naar de vastgoedwereld.

Aktimmo heeft zich klaargemaakt voor de uitdagingen en opportuniteiten van het huidige decennium (2012-2020).

Aktimmo gaat uit van fusies en overnames in de vastgoedmakelaardij. Aktimmo is een platform dat optimaal is georganiseerd rond drie assen:

1) Adminstratieve en financiële ondersteuning van het kantoor, waargenomen door de Office Manager.
2) Commerciële en communicatieve (nieuwe media) ondersteuning van het kantoor, waargenomen door de Management Assistant.
3) Het voeren van de onderhandelingen in de inkoop én de verkoop door één en dezelfde persoon, waargenomen door de BIV vastgoedmakelaar.

Bent u BIV Vastgoedmakelaar en wenst u de administratieve, financiële, commerciële en communicatieve ondersteuning uit te besteden en vooral te doen waar jij het beste in bent, bel Linda voor een afspraak. + foto LINDA

foto LM67 Aktimmo_179

We hebben één voorwaarde: ben jij je bewust dat de prijszetting die jij adviseert aan de verkopende partij, realistisch en correct is? Garandeer jij de kopers dat ze de eerste stap zetten aan de opbouw van hun pensioen. Kortom geen kat in een zak zowel naar de verkopers als naar de kopers! Professionele residentiële vastgoedmakelaardij is per definitie regionaal gebonden. De juiste inschatting van de grondwaarde van een project is van cruciaal belang voor het welslagen of falen van een project. In Residentie Schepen Dejongh hebben wij aangetoond de markt te kunnen inschatten. Dergelijk project kan maar op één locatie in Sint-Truiden. Er zijn meerdere locaties waar zeer goede projecten kunnen maar de prijszetting is in functie van locatie, locatie, locatie …

Laatste 2 appartementen en het gelijkvloers kantoor te koop, oplevering zomer 2013, graag geven wij tekst en uitleg bij interesse.

Het nieuwe sexy van het huidig decennium is ‘pensioen beheer’

Bij Aktimmo is de 4de pijler van het pensioen, de eigen woonst, de beste garantie op een financiële stabiliteit. De woning is de alfa en omega van het pensioen. Als jong koppel of jong gezin koop je de woning, je betaalt 20 of 30 jaar netjes je lening af en diezelfde woning moet later de basis vormen van je extra pensioen. Eens die woning verkocht, komen er andere uitdagingen. Hoe ga ik dat kapitaal beheren als actieve senior?

Aktimmo onderzoekt momenteel deze markt en maakt de nodige vergelijkingen en analyses op basis van de volgende parameters:

–       rendement versus veiligheid/risico
–       rendement versus beschikbaarheid/opneembaarheid van het geld
–       rendement versus spreiding van de middelen

Alzo begeven wij ons op de domeinen van de 3de pijler (het fiscaal voordelige          pensioensparen) en vooral de 2de pijler (het aanvullend pensioen). We gaan niet het warm water uitvinden maar op zoek naar de juiste financiële partner. To be continued … we houden u op de hoogte.

logo Aktimmo_rgb
Schepen Dejonghstraat 7
3800 Sint-Truiden
T 011 67 39 00
www.aktimmo.be