Algemene Bouwwerken Schoofs – Vertrouwd bouwen

Volgend jaar is het feest bij bouwbedrijf Schoofs! Want dan bestaan ze maar liefst 70 jaar. “Maar we hebben ook dit jaar de champagne al mogen ontkurken,” vertelt ons een trotse zaakvoerder Dirk Schoofs. Hoezo dan? Begin dit jaar schopte Schoofs NV het tot Limburgse Trends Gazelle in de categorie middelgrote ondernemingen. “Een erkenning voor decennia hard werken om te komen tot waar we vandaag staan: van kleine speler op de markt van de bouwmaterialen tot een KMO-bouwbedrijf dat een gevestigde waarde is op de markt van algemene bouwwerken,” alsnog Dirk Schoofs. Als je de zaakvoerder vraagt naar de speerpunten binnen het bedrijf, weerklinken er steevast volgende slagwoorden: “Familiaal, persoonlijke aanpak, doorgedreven professionalisering en werken met een multidisciplinair team.”

Koerswijziging

Ivan Geeraerts en Dirk Schoofs.

Professionalisering heeft bij Schoofs NV geleid tot een koerswijziging. Steeds vaker staan ze zelf aan de kop van het peloton door eigen projecten te ontwikkelingen. “In Hoei realiseerden we een retailpark van 16.000 m², met naast Carrefour, Krefel en Planet Parfum ook o.a. de allereerste baanwinkel voor H&M,” vertelt ons projectontwikkelaar Ivan Geeraerts. “Het zijn onder meer deze projectontwikkelingen die geleid hebben tot een aanzienlijke omzetstijging binnen het familiebedrijf. Vandaag staat er na de succesvolle ontwikkelingen in Hoei en Andenne alweer een ander retailproject in Morlanwelz in de steigers,” alsnog Ivan Geeraerts.

Daarnaast blijft Schoofs NV ook maximaal inzetten op de vaste waarden: het (ver-)bouwen van winkelpanden, industrie- en utiliteitsgebouwen en hun inzet op openbare aanbestedingen waar vooral de schoolgebouwen, overheidsgebouwen en de werken voor Defensie in het oog springen.

Gedeelde belangen

Het (ver-)bouwen van commerciële gebouwen vergt een specifieke aanpak. Naast projectleiders met een gedegen bouwkundige kennis, beschikken wij ook over ervaringsdeskundigen in de retail. Reden? Omdat de belangen van de klant bij het familiebedrijf altijd met stip op nummer één staan. Dirk Schoofs licht toe: “Alleen met multidisciplinaire medewerkers slagen wij erin om mee te denken met de retailer. Want wat is belangrijk voor onze klant? Dat zijn zakencijfer zo weinig mogelijk lijdt onder de werken. Dat bekomen we door ofwel de winkel tijdens de verbouwing open te houden, dit gaat gepaard met een minimum aan hinder. Ofwel door een minimale sluitingsperiode te handhaven. Zo’n huzarenstukje leverden we onlangs nog op het Gouden Kruispunt. Op minder dan acht weken tussen tijdstip van sluiting en heropening werd een speciaalzaak in speelgoed van 3.650 m² volledig gestript en middels het creëren van tussenverdiepingen, binnen hetzelfde volume verbouwd tot twee winkels van samen 5.350 m².”

Perfecte match

Als flink uit de kluiten gewassen familiebedrijf slaagt Schoofs NV erin om toch trouw te blijven aan het familiale karakter, een persoonlijke aanpak te garanderen en een doorgedreven professionalisering door te voeren. “Want een nominatie als Trends Gazelle dat moet je verdienen. Elke dag opnieuw,” voegt Dirk Schoofs er tot slot aan toe.

Daalhofstraat 45, 3840 Borgloon; Tel.: 012-74 15 71
Fax: 012-74 15 75, info@schoofsbouw.be, www.schoofsbouw.be