All-Port – “Ook onze bureelmedewerkers hebben poorten geïnstalleerd”

Met zijn eigen railtechnologie en de vakkennis van zijn personeel is All-Port een belangrijke nationale speler geworden in de installatie van sectionaalpoorten. “Al onze medewerkers, ook degene die telefonisch de bestellingen opnemen of de klant te woord staan, hebben eerst poorten helpen installeren,” zegt oprichter Koen Wuyts.

“Bij ons is het niet de vraag hoe goedkoop we iets kunnen ontwikkelen, maar hoe degelijk het kan, prijs/kwaliteit gezien,” zegt Koen Wuyts van All-Port. “Het begint allemaal vanuit die centrale filosofie. Automatisch trek je het soort klanten aan dat zich daar ook in kan vinden.” All-Port begon, zoals dat zo vaak gebeurt, als een eenvoudige onderneming met twee werknemers, maar heeft ondertussen 18 mensen in vaste dienst en stuurt vier zelfstandige monteurs uit om de in hun hoofdzetel in Beringen gefabriceerde sectionaalpoorten in de woonst van de klant te installeren.

Een sectionaalpoort heeft grote voordelen: ze zwenkt niet uit wanneer ze wordt geopend, binnen is er geen plaatsverlies waardoor de wagen bijna tot tegen de poort kan geparkeerd worden, ze is geïsoleerd en winddicht en benut bijna de totale dagmaat in geopende toestand, waardoor ze ideaal is voor hoge en brede voertuigen als terreinwagens en monovolumes. Wuyts ontwikkelde tijdens de beginjaren van All-Port ook een eigen zwaarder railbeslag, dat minder inbouwruimte inneemt dan de standaardsystemen die op de markt zijn. “Dat werd zo’n beetje ons handelsmerk,” zegt Wuyts. “Ondertussen verkopen we de standaardsystemen ook: daar is niets mis mee. Maar voor veel gevallen is het vaak handiger om ons zelfgemaakte systeem te gebruiken. De levensduur is ook beduidend langer.”

Iedereen de baan op

All-Port begon als een bedrijf dat zijn poorten uitsluitend aan particulieren leverde, maar die maken ondertussen nog maar 10% van het cliënteel uit: vooral lokale klanten komen wel eens aankloppen. Bij de grotere klanten, dealers en aannemers, is het bedrijf ondertussen veel wijder bekend. “Onze poorten komen vaak in renovaties, of in een sleutel-op-de-deurproject terecht en dan wordt er vaak voor ons eigen, zwaardere systeem gekozen,” zegt Wuyts. “Het prijsverschil met gewone systemen is overigens niet zo hoog.”

Er wordt ook actief meegedacht met de klant en soms worden er kleine mirakels uitgevoerd. “Onlangs kregen we op maandag de vraag van een potentiële klant of we superdringend drie sectionaalpoorten in een tent konden inbouwen,” zegt Wuyts. “Op dinsdag zijn we naar de tent gaan kijken en hebben we het montagesysteem in elkaar gesleuteld, op vrijdag werden de poorten geïnstalleerd.”

De voorwaarde voor dat soort tours de force is natuurlijk een doorgedreven productkennis: er zitten 14 verschillende poortmodellen, vijf houtmodellen en 11 railsystemen in het assortiment, zodoende kan elke sectionaalpoort op maat van de klant gemaakt worden. Maar alle medewerkers van het bedrijf werden stevig opgeleid, en weten waarover ze praten. “Iedereen in het bedrijf, ook de bureelmedewerkers en de verkopers, zijn mee de baan op geweest om poorten te monteren,” zegt Wuyts. “Het is belangrijk dat iedereen die hier werkt die vaardigheid en kennis verworven heeft.”

Lochtemanweg 34, 3580 Beringen
Tel.: 011-45 48 51, www.allport.be