Alulim – “We denken net iets verder mee met de opdrachtgever”

Jos Jeunen had 30 jaar ervaring in aluminiumschrijnwerk toen hij in 2007 samen met Sahin Garip Alulim opstartte. De bedoeling was om advies te verstrekken op kleine werven, maar dat liep al snel anders. Vandaag geldt Alulim als referentie in aluminiumschrijnwerk. De eigen productiehal garandeert topkwaliteit!

“Niet lang na onze start werden we gevraagd voor het winkel- en wooncomplex Kloosterbempden in Maaseik,” zegt zaakvoerder Jos Jeunen over de begindagen. “Van langzaam opbouwen was geen sprake.”

Van Lanaken tot Gent
Sinds dat ene project heeft de trein geen halt meer gehouden “Kloosterbempden was een mooie eerste stap. Het opende de deuren voor heel wat nieuwe opdrachten, niet alleen in Limburg, maar ook in de rest van Vlaanderen: het ziekenhuis van Lanaken, Ikea in Gent, …” legt medezaakvoerder Sahin Garip uit. “Want je zal het misschien niet geloven, maar we hadden niet meteen verwacht om buiten Limburg aan de slag te gaan.”

Doorgedreven engineering
“Ik denk dat we net iets verder meedenken met de opdrachtgevers,” aldus Jos Jeunen. “Neem nu de opdracht voor het zwembad in Maaseik. Het ontwerp voorzag een constructie met glas. Al onze concurrenten hadden een extra stalen constructie voorzien onder dat glas, maar dankzij doorgedreven engineering konden wij het oplossen zonder extra constructie. Ook onze eigen productiehal heeft hiertoe bijgedragen.”

Innovatie en veiligheid
Alulim zet volop in op innovatie en veiligheid. “Ramen worden steeds groter,” legt Sahin Garip uit. “Om het opgelegde E-peil te behalen is het dan ook belangrijk om supergeïsoleerde ramen in combinatie met de juiste ventilatie te gebruiken. Ook belangrijk is dit volgens de nieuwste normen te doen. Door de stijgende vraag naar veiligheid besteden we ook veel aandacht aan nieuwe technieken, zoals elektrische sloten waarbij je een code of badge gebruikt om toegang te krijgen tot een gebouw.”

Alulim verhuist!
Van één naar achttien werknemers in vijf jaar tijd. Omwille van deze groei voldeed de productiehal niet meer aan de eisen. “Gelukkig konden we even verderop in de Nijverheidslaan een nieuw atelier kopen van zo’n 1500 m². Ook voorzagen we een showroom en kantoorruimte van 400 m2,” zegt Jos Jeunen. “Onze productie is al verhuisd. In juli volgen de kantoren en de showroom.”