Aluplastic – Al 40 jaar het juiste profiel voor wooncomfort

Een gespecialiseerd aanbod van ramen, deuren en veranda’s in aluminium & PVC evenals rolluiken, buitenzonwering, carports, sectionaal poorten, hekwerk, gevelbekleding en terrasplanken aangevuld met een specifiek spectrum bouwplastics. Daar staat familiebedrijf Aluplastic in Borgloon al sinds 1971 synoniem voor. “Recent pasten we de naam aan,” vertellen de zaakvoerders en broers Danny en Jurgen Konings. “De vlag dekte de lading niet meer helemaal en zo doopten we de oorspronkelijke firma All Plastic om tot Aluplastic. In de nieuwe setting blijven traditionele waarden als vakmanschap en service behouden, daarnaast kiezen we resoluut voor een sterk gamma Belgische kwaliteitsproducten.”

Langer genieten van de zomer
“We merken de laatste jaren een tendens op: mensen willen optimaal genieten van het buitenleven. Een gezellige barbecue met de vrienden, nippen aan een glaasje bubbels, lekker languit in de ligzetel, … Maar dan liefst wel in eigen huis of tuin. Noem het gerust ‘outdoor cocoonen’. Om in te spelen op die trend, hebben we ons steeds verder gespecialiseerd in de nieuwste generatie veranda’s en terrasoverkappingen. Vooral het segment aluminium leefveranda’s scoort goed. Zo’n leefveranda is immers een uitstekende combinatie van duurzaamheid, sfeer en comfort.  Daarmee kun je jaar in jaar uit grenzeloos genieten van een vakantiegevoel. En, natuurlijk ook niet onbelangrijk, het competitieve prijskaartje. Hierdoor is outdoor living geen luxe meer, maar algemeen goed,” vertelt Danny.

Houtcomposiet
Die hele buitenzijde krijgt tegenwoordig trouwens een nieuwe look & feel, weet Jurgen. “We zien dat mensen kiezen voor een mooie strakke vormgeving. Bovenop de vorm hechten ze ook belang aan een gebruiks- en onderhoudsvriendelijke systeem.  Houtcomposiet is dan een prima oplossing voor terrasplanken, weipalen, tuinschermen en -afsluitingen of gevelbeplanking. De look van hout en de voordelen van kunststof. Niet van puur hout te onderscheiden.”

Sterk in renovaties en afwerking
“Ook renovaties zitten in de lift. Daarbij gaan we verder dan onze collega’s op de markt. Naast het aanbrengen van het timmerwerk kan de klant ons ook inschakelen voor de afwerking. Dat biedt hun het voordeel dat ze niet nog eens op zoek moeten naar een aparte aannemer om die randklussen op te knappen. Dat zogeheten ‘one stop shoppen’ is een service die de klanten erg waarderen.”

Industrieweg 11 – 3840 Borgloon – T 012 74 22 31 – info@aluplastic.bewww.aluplastic.be