Assurea – “Altijd het hele verzekeringsplaatje bekijken”

“Noem ons géén bankverzekeraar,” lacht zaakvoerder Jean-Pierre Gielen wanneer we vragen naar de activiteiten van Assurea. “Wij zijn een onafhankelijke verzekeringsmakelaar – aangesloten bij Brocom – en baten daarnaast het bankagentschap van Centea uit in Paal. Onze onafhankelijkheid om voor elk risico de beste verzekeringspolis aan te bieden, vormt onze grootste troef. Ook voor hypothecaire kredieten of andere beleggingsproducten werken we met niemand exclusief samen. Op maat van onze klanten zoeken wij telkens naar het beste op de markt.”

Nancy Reynders en Jean-Pierre Gielen.

Assurea – gestart in 1987 door zaakvoerders Jean-Pierre Gielen en Nancy Reynders – streeft steeds naar het volledige verzekeringspakket voor een particuliere klant, zelfstandige of kmo. “Verzekeringen moet je volgens ons in z’n totaliteit bekijken,” vertelt Jean-Pierre Gielen. “Dit vraagt een uitgebreide analyse en onderzoek. Wij investeren graag de nodige tijd in een klant. Je kan enkel passend advies geven als je zicht hebt op het hele plaatje. Voor elke polis leggen we verschillende alternatieven voor zodat de klant een bewuste keuze kan maken voor de beste verzekeringspolis.” Ook voor de verzekerde heeft dit voordelen. “Bij schadegevallen moeten ze niet nadenken welke makelaar te contacteren. Wij zijn 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar.” Vooral in moeilijke tijden – bij schade of rampspoed – weten mensen snel op wie te vertrouwen. “Dankzij onze sterke en onafhankelijke positie kunnen we bij schadegevallen heel ver gaan in het verdedigen van onze klanten.”

Regelmatige check-up

Tal van zelfstandigen en kmo’s kiezen voor de klantgerichte aanpak van Assurea. “Een onderneming evolueert doorheen de tijd, wat onvermijdelijk ook voor de verzekeringen gevolgen heeft. Veel bedrijfsleiders verliezen dit uit het oog. Voor elk bedrijf voorzien wij een regelmatige check-up waarbij we samen rond de tafel zitten en alles bespreken. Wij willen ook persoonlijk contact met onze klanten buiten de schadedossiers.” Ook voor vermogensbeheer en fiscaliteit biedt Assurea een totaalpakket. “Net zoals bij de verzekeringen vertrekken we van een onafhankelijke positie voor een financiële doorlichting en het uitwerken van een reeks mogelijke beleggingsproducten. Wanneer dit voor de klant meerwaarde biedt, spreken we een specialist aan uit ons uitgebreid partnernetwerk. Dit kan bijvoorbeeld een advocaat of notaris zijn.”

Online dossiers opvolgen

Assurea besteedt veel aandacht aan een open communicatie met zijn klanten. “Daarvoor investeren we ook in informatica. Onze klanten kunnen via een paswoord hun verzekeringspolissen online consulteren. Ook het afsluiten van een polis maken we binnenkort mogelijk via internet.”

Diestersesteenweg 44, 3583 Paal-Beringen
Tel.: 011-29 30 80, Fax: 011-42 15 69
info@assurea.be, www.assurea.be