Baldewijns & Co – Oog voor klant, milieu en leefomgeving

De firma Baldewijns uit Kuringen (Hasselt) is gespecialiseerd in ‘recyclage op plaats van afbraak’. Dat wil zeggen maximaal hergebruiken van bouwpuin op de plaats van sloop- of afbraakwerken.

Josette Baldewijns.

Voor Baldewijns & Co mag een opdracht gerust groot en moeilijk zijn. Zo stond het bedrijf onder andere in voor de afbraak en recyclage van het Dossche-gebouw in Lummen. Een recenter voorbeeld is de sloop van twee bruggen van het Klaverblad op de E313. “Geen eenvoudige opdracht,” herinnert zaakvoerder Josette Baldewijns zich. “Alles was minutieus voorbereid. Het puin werd vlakbij gebroken, vermengd met cement en hergebruikt voor de aanleg van de nieuwe verkeersturbine. Daardoor reduceerden we het restafval en het transport van materiaal tot het absolute minimum en moest er bovendien geen extra kiezel aangevoerd worden. Zo zoeken wij altijd naar de beste oplossing voor onze klanten én voor het milieu.”

Natuurlijk kan niet altijd alles ter plaatse verwerkt worden. Daarom recycleert de firma Baldewijns ook bouwpuin van andere bedrijven. “Wij, of anderen, verwerken dat dan weer in infrastructuurwerken als parkings, bedrijfsterreinen of wegen. Dat past in onze cradle-to-cradle-visie en we hebben er ook de ervaring, de vakkennis en de modernste machines voor. Duurzaamheid is voor ons dus zeker geen holle kreet. Integendeel. Als familiebedrijf zit oog voor milieu en leefomgeving in onze genen.”

Veldstraat 170, 3511 Kuringen
Tel.: 011-25 42 21, info@baldewijns-co.be, www.baldewijns-co.be