Belisol – “We zijn maar zo sterk als onze laatste opdracht”

Als u aan ‘ramen en deuren’ denkt, dan denkt u waarschijnlijk meteen aan Belisol. Doorheen de afgelopen 35 jaar bouwde dit merk in ons land een diepgewortelde kwaliteitsreputatie op. Deze naambekendheid motiveert Frank Wellens en zijn team van Belisol Kempen iedere dag om er voluit voor te gaan. “Ik zeg altijd tegen mijn medewerkers: we zijn maar zo sterk als het resultaat van onze laatste opdracht.”

Frank Wellens: “Niet alleen de plaatsing zelf moet kwaliteitsvol gebeuren, ook de naservice telt.”

In 1977 opende Belisol in Hasselt zijn eerste vestiging, inmiddels al meer dan 35 jaar geleden. In 1993 schakelde het bedrijf over op een franchisestructuur, wat de bedrijfsgroei enorm versterkte. Intussen telt Belisol 74 vestigingen in België, Nederland en Frankrijk. In ons land groeide het bedrijf uit tot de marktleider voor de fabricatie en de plaatsing van ramen en deuren in PVC, hout en aluminium. “We beschikken over eigen productiefaciliteiten in Overpelt en staan zelf in voor de productontwikkeling,” vertelt Frank Wellens, zaakvoerder en eigenaar van Belisol Kempen. “Kwaliteit loopt als een rode draad doorheen onze aanpak. Allereerst bieden we onze klanten een innovatief topproduct waarmee we de markt steeds enkele jaren voorop blijven. Deze kwaliteit uit zich in de energiezuinigheid, de inbraakbestendigheid en de lange levensduur. Ramen en deuren van Belisol koopt u maar één keer in uw leven, een groot verschil met de collega’s die puur op de prijs spelen.”

Volledige plaatje klopt
Niet alleen de ramen en deuren zelf zijn van topkwaliteit, Belisol trekt dit verhaal volledig door in zijn klantenservice. “Dat begint in onze showroom waar we potentiële klanten in alle rust, comfort en gemoedelijkheid ontvangen. We hebben alle denkbare demonstratieopstellingen om de klanten met eigen ogen de mogelijkheden te laten ontdekken. Bij een renovatie gaan we persoonlijk ter plaatse om de situatie te bestuderen.” Belisol werkt uitsluitend met eigen plaatsingsteams. Frank Wellens: “Niet alleen de plaatsing zelf moet kwaliteitsvol gebeuren, ook de naservice telt. Wanneer mensen vragen hebben of er duikt in de loop der jaren alsnog een klein probleempje op, dan komen we snel ter plaatse.”

Blauwe werfborden
Dat Belisol marktleider is, blijkt niet alleen uit de sterke financiële cijfers van het bedrijf. De talrijke blauwe werfborden die voortdurend opduiken in voortuinen, vormen het beste bewijs. “Dit betekent dat onze klanten fier zijn dat ze met Belisol in zee gingen en dit ook aan iedereen willen tonen. In mijn ogen bestaat er geen betere reclame dan dit,” zo stelt Frank Wellens.

Projectontwikkelaars
Ook projectontwikkelaars gebruiken graag de kracht en uitstraling van Belisol. “Veel bouwpromotoren vertellen mij dat wij voor hen een extra verkoopsargument zijn. Een project met ramen en deuren van Belisol? Dan moet het wel in orde zijn. Het is een soort kwaliteitslabel voor het hele project.” Naast particulieren vormen deze projectontwikkelaars een belangrijke groeimarkt voor Belisol. “We bieden deze bouwprofessionals dezelfde klantgerichte service als particuliere bouwers. Dit maakt wel dat we enkel in zee gaan met solvabele en betrouwbare bedrijven.”

Duurzaam bouwen
Sinds 2010 ontwikkelt Belisol zich ook op de markt van het duurzaam bouwen. Frank Wellens: “We zijn dat jaar gestart met zonnepanelen, maar hebben dit stapsgewijs uitgebreid naar het volledige pakket van pelletkachels, zonneboilers, spouwisolatie en warmtepompen. Samen met onze superisolerende beglazing presenteren we ons nu als totaalpartner voor al wie energiezuinig wil bouwen of renoveren. Ook hier blinken we uit door onze absolute kwaliteit en de uitmuntende klantenservice. Bovendien bieden wij extra garanties. Belisol is geen eendagsvlieg. Wij bestaan al 35 jaar en zullen er over 35 jaar nog steeds zijn, toch een belangrijke zekerheid voor wie zonnepanelen of een zonneboiler plaatst. Onze klanten kunnen op hun twee oren slapen.”
Vooral in 2014 verwacht Belisol een enorme groei in deze tweede pijler. “Op dat moment verplicht de overheid bepaalde energiecertificaten voor woningen en volgen er voor vele eigenaars noodzakelijke investeringen in de energiezuinigheid van hun woning. In ons vinden ze dan een totaalpartner, beginnende met het dak, over de spouw tot en met de ramen en alle nodige installaties voor duurzame energie.”

Suntracers op het dak geven goede voorbeeld
Met een gloednieuwe showroom in Geel – Winkelomheide mogen klanten van Belisol Kempen rekenen op de allerbeste service. Op het dak prijkt bovendien een leuke extra. “Om passerend verkeer onze mogelijkheden voor alternatieve energie te demonstreren, installeerden we verschillende suntracers op het dak. Deze zonnepanelen op grote palen volgen de zonnestand en halen zo een maximaal rendement.” De opvallende constructie ondersteunde meteen ook de bekendheid van de nieuwe vestiging. “Zo’n blikvanger trekt toch de aandacht, leuk meegenomen als je wilt dat de mensen je nieuwe showroom zo snel mogelijk leren kennen.”

Belisol Geel – Winkelom 77/6 – 2440 Geel – Geel@belisol.be
Belisol Turnhout – Steenweg op Mol 59/1 – 2300 Turnhout – Turnhout@belisol.be
T 014 31 24 00 – www.belisol.com