Bendec – “Samen met de klant een team vormen, dat is onze meerwaarde”

Benny De Coster begon in ‘92 als 22-jarige met het poederlakken van velgen in een schuurtje. Een jaar later trof het noodlot zijn klein eenmansbedrijf Bendec: een brand legde alles in as. Toch had hij intussen al door dat er een markt was voor zijn werk, vooral omdat toen al de nadruk lag op kwaliteit. Hij bouwde een hal van 600m². In ‘99 en 2002 verdubbelde hij telkens de oppervlakte van zijn bedrijf. Eind dit jaar opent Bendec een nieuwe bedrijfshal waarmee de totale oppervlakte op 7.000m² komt. “Ik wou absoluut in Hechtel blijven omdat ik hier geboren en getogen ben. Gelukkig kon ik hier aansluitend aan mijn eigen bedrijf die noodzakelijke uitbreiding realiseren,” vertelt Benny De Coster.
Benny De Coster.

De hoofdactiviteiten van Bendec zijn vooral het stralen, metalliseren en poederlakken van metalen constructies. “En dat kan heel breed gaan: van trappen, ramen, hekwerken, leuningen,… noem maar op. We kunnen desgewenst poederlakken in elke RAL kleur en op zeer korte termijn. Dat kan voor particulieren, maar wij werken vooral als onderaannemer voor constructeurs die kwaliteit verwachten. We hebben klanten waar we al meer dan 10 jaar mee samenwerken. Het zijn bedrijven die vaak met ons zijn meegegroeid.”

Langetermijnrelatie met klanten

“Ik vind het erg belangrijk dat je echt met een klant samenwerkt. Door overleg tot het juiste product komen, daar zit de uitdaging in. Samen met de klant een team vormen om de gewenste kwaliteit af te leveren. Hierin schuilt voor ons een meerwaarde, maar zeker ook voor de klant. Ook voor mijn werknemers vind ik dat teamgegeven erg belangrijk. Die vertrouwensrelatie met klanten zorgt voor een stevige basis op lange termijn.”

Hogere kwaliteit door splitsing aluminium en staal

Daarnaast is er een afdeling aluminium. Om aan de toenemende vraag én steeds hogere kwaliteitsnormen te voldoen, bouwt Bendec een nieuwe bedrijfshal, die vooral de aluminiumafdeling zal herbergen. “De doelstelling is om een nog hogere kwaliteit te kunnen leveren door de materialen staal en aluminium te splitsen. We willen zo snel mogelijk het Qualicoat-label halen, een Europees kwaliteitslabel voor het lakken van aluminium. Met deze uitbreiding komen er tien nieuwe jobs bij en is een investering van meer dan twee miljoen euro gemoeid.”

Een derde grote tak is de productie van aluminium dakranden. Het gaat hier om een eigen ontwikkeld product dat nu al door meer dan 130 dakwerkers gebruikt wordt. “We vonden dat de aluminium dakranden verbeterd konden worden, het is vaak immers het enige zichtbare van het nette vakwerk dat de dakwerker levert. Zo’n dakrand moet dezelfde degelijkheid en kwaliteit uitstralen. De klant kiest het type dakrand en de gewenste hoogte, wij bieden flexibiliteit naar Ral kleuren en snelle levering. Onze dakranden zijn braamloos en de hoekstukken worden netjes afgewerkt. Daarnaast maken we ook muurkappen, plooiwerken, afvoerbuizen, grindkeringen en allerhande aluminium laswerken.”

Oude Heerstraat 11, 3940 Hechtel-Eksel
Tel.: 011-73 33 06, Fax: 011-73 58 89
bendec@skynet.be, www.bendec.be