BENEflex – “Iedereen vaart wel bij no-nonsense aanpak”

BENEflex bvba uit Hechtel heeft alle oplossingen in huis voor licht- en warmtebeheersing in woningen, kantoren en industriële gebouwen. “Of nu raamfolie, raamdecoratie, binnen- of buitenzonwering de beste resultaten garandeert, wij staan steeds in voor objectief advies en een perfecte plaatsing. Van één tot 1.000 ramen,” vertelt zaakvoerder Tim Fissette.

Tim Fissette.

Negen jaar geleden startte Tim Fissette de eenmanszaak Solar Screen Raamfolies. “Ik plaatste alle soorten raamfolies, zo goed als uitsluitend voor de projectmarkt,” vertelt hij. “Afhankelijk van de soort folie kunnen deze één of meerdere functies vervullen: de zonnewarmte weerkaatsen, schadelijke UV-stralen buitenhouden, energie besparen, de privacy garanderen, een raam decoreren, inbrekers stoppen, … Steeds meer klanten vroegen ook naar andere oplossingen om het zicht, licht en de warmte in binnenruimtes te regelen. Om hierop in te spelen, breidde ik mijn dienstengamma uit met raamdecoratie en binnenzonwering.” Dit omvatte alle soorten gordijnen: lamellen, vouwgordijnen, paneelgordijnen, rolgordijnen, Japanse stores,… In een laatste stap kwamen daar rolluiken en buitenzonwering bij zoals screens, veranda- en terrasoverkappingen, zonneschermen en koepelcoatings. “Sinds we deze drie productencategorieën in ons gamma hebben, kunnen we op elke vraag het juiste antwoord bieden.

We realiseerden al tal van grote projecten in binnen- en buitenland. Voor Limburg denk ik aan het Vlaams Huis, de oude Philips-site of het Virga Jesse Ziekenhuis in Hasselt of Scana Noliko in Bree.”

Ook voor particulieren

De uitbreiding van het productengamma mondde drie jaar geleden uit in de opstart van een nieuw bedrijf: BENEflex bvba. “Tot dan spitsten we ons uitsluitend toe op de projectenmarkt. Mensen zagen ons aan de slag in hun bedrijf, waardoor steeds meer particulieren ons rechtstreeks contacteerden voor oplossingen bij hen thuis. Particuliere klanten moet je uiteraard iets kunnen laten zien. Daarom zijn we anderhalf jaar geleden gestart met een eigen moderne showroom in Hechtel, op 50 meter van de afrit Hechtel/Peer van de Noord-Zuidverbinding. Op weekdagen ontvangen we geïnteresseerden op afspraak, zaterdag- en zondagnamiddag zijn we vrij open.”

No-nonsense

BENEflex onderscheidt zich op verschillende vlakken met andere bedrijven uit de sector. “Bij ons geen gladde verkoopspraatjes om toch maar iets te kunnen verkopen. Ik sta persoonlijk in voor de ontvangst in de showroom. Daarbij luister ik allereerst naar wat mensen écht willen. Vervolgens ga ik na hoe we dit doel kunnen bereiken. Hopelijk heb ik hiervoor de middelen in mijn gamma. Is dat niet het geval, dan zeg ik het eerlijk. Ook de nadelen van eventuele keuzes verzwijg ik niet. Ik wil enkel tevreden klanten die we echt kunnen helpen. Anders leidt dit toch maar tot ontgoocheling. Soms schrikken mensen van mijn eerlijke no-nonsense aanpak, maar uiteindelijk vaart iedereen daar wel bij.”

“Ik haat fouten”

Niet alleen het commerciële gedeelte neemt Tim Fissette voor zijn rekening. “Ik haat fouten,” zegt hij. “Daarom doe ik ook alle opmeetwerk zelf en ga ik voortdurend mee op pad met de plaatsingsteams. Lukt dit niet, dan breng ik in elk geval een werfbezoek. Ik ben het enige aanspreekpunt voor klanten. Zo herleiden we de misverstanden tot een absoluut minimum.” BENEflex werkt nauw samen met zusterbedrijven D-Doors and more en Andrez bvba. “Deze firma’s, gevestigd op hetzelfde adres, focussen zich op het plaatsen van sectionale poorten, garagepoorten, hekwerk, carports, automatisering en rokershuisjes. Samen bieden we een totaalservice bij allerlei bouwprojecten,” vertelt Fissette.

Peerderbaan 110, 3940 Hechtel
Tel.: 011-54 03 17, Fax: 011-60 33 21
info@beneflex.be, www.beneflex.be