BergHOFF Belgium – Kwaliteit, modern design maar vooral betaalbaar

Koken is nooit zo populair geweest als vandaag: boeken verkopen als warme broodjes en op televisie staan ze op elk moment van de dag wel ergens in de potten te roeren. En dat komt BergHOFF Belgium erg goed uit, zij zijn namelijk verdeler van kwalitatieve maar betaalbare keukenbenodigdheden.

Hilde Rutten: “Een nieuw merk introduceren in een verzadigde markt is niet evident.”

BergHOFF is al jarenlang producent van alle mogelijke keukenbenodigdheden en…is op-en-top Belgisch. Hun kookpotten zijn misschien wel het meest bekend, maar ook messen, porselein en alle andere mogelijke accessoires vind je terug in hun gamma. BergHOFF wordt wereldwijd verkocht, alleen in eigen land was het merk tot voor kort nog vrij onbekend. Tot Hilde Rutten in 2008 de stoute schoenen aantrok en BergHOFF Belgium overnam, met Benelux als actieterrein. “Een gedurfde beslissing,” lacht ze enkele jaren later. “Een nieuw merk introduceren in een verzadigde markt is niet evident, en bovendien moest ik het ook nog eens combineren met mijn taak als echtgenote en moeder. Toch heb ik de stap gezet en met succes. Ik ben er drie jaar geleden helemaal alleen aan begonnen en nu vormen we toch al een team van 6 medewerkers.”

Creatieve speler

BergHOFF Belgium is op korte tijd een vrij belangrijke speler geworden in de markt van keukenbenodigdheden. Maar hoe begin je daar aan, helemaal alleen en met een beperkt budget? “Door heel creatief te zijn,” zegt Hilde Rutten. “Ik geloof nog altijd in de kracht van netwerken. Het is een betrekkelijk goedkope en efficiënte manier om naambekendheid te verkrijgen. Van bij het begin hebben we duidelijk gemaakt wie we zijn, wat we verkopen en waar we ons op focussen. BergHOFF staat voor kwalitatief keukenmateriaal met een eigen design dat betaalbaar moet zijn voor de modale consument. Daarnaast moeten onze producten ook voor de handelaar interessant zijn. Op die manier is BergHOFF voor iedereen voordelig. Onze pijlen richten we op drie doelgroepen: de detailhandel, de horeca en B2B voor relatiegeschenken en getrouwheidsprogramma’s. We zijn momenteel goed vertegenwoordigd op de Belgische markt. Onze volgende stap is Nederland. Sinds 1 juni hebben we een shop op de Trade Mart in Utrecht.”

De juiste weg

De inspanningen van Hilde Rutten worden gewaardeerd, zo won ze onlangs de Livia-award, een prijs die door Unizo wordt toegekend aan de meest spraakmakende vrouwelijke ondernemer van de provincie. “Een mooie eer, vooral omdat je wordt voorgedragen en nadien een hele procedure moet doorlopen. Het is een mooie erkenning voor de inspanningen van de voorbije jaren maar ook een trofee voor heel het team. Een stimulans om op dezelfde weg door te gaan.”

Boterbosstraat 6/4, 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 013- 35 87 41, Fax: 013- 35 86 37
Hilde.rutten@berghoff.be
www.berghoffworldwide.com