Berrentec – “Investeren in groene energie heeft heel veel voordelen”

Berrentec is na drie jaar een gevestigde waarde in de wereld van zonnepanelen. Niet alleen plaatst Berrentec zonnepanelen bij bedrijven en particulieren, ze hebben ook Berrentec Green Capital opgericht. Bedrijfsleider Marina Doggen zit nog vol plannen voor de toekomst. “Je kan er niet omheen: groene energie zit in de lift en het belang ervan blijft toenemen.”

Marina Doggen en Tine Berrevoets.

Marina Doggen heeft een duidelijke visie op groene energie. “Op termijn is het voor elk bedrijf belangrijk om zelf zoveel mogelijk te voorzien in energie. Ons land is immers te afhankelijk van het buitenland voor zijn energieproductie. Het gevolg is dat we geen invloed hebben op de prijs. Daarenboven blijft het lucratief om te investeren in groene energie, ondanks de dalende groene stroomcertificaten.”

Gratis stroom
Berrentec heeft een systeem ontwikkeld voor bedrijven en particulieren om de investeringskost tot een minimum te herleiden. “Dat is het zogenaamde recht van opstal. Een bedrijf laat door ons zonnepanelen leggen. Wij betalen de volledige constructie, de omvormers en de plaatsing. De bedrijven krijgen van ons alle stroom die ze nodig hebben, in ruil voor de groene stroomcertificaten. Voor heel wat zelfstandigen is dit een interessante formule: het geld dat ze anders investeren in groene energie, kunnen ze zo gebruiken voor andere doeleinden. Zeker met de crisis in het achterhoofd is dat een interessante gedachte. Hun bonus is de gratis stroom. Het geld dat zo wordt uitgespaard, kan men voor andere dingen gebruiken. Na 20 jaar kan het bedrijf de installatie van ons kopen voor één symbolische euro.”

Belastingvrij dividend
Wie geen zonnepanelen kan of wil leggen, maar toch wil participeren in het succes van groene energie, kan duurzaam beleggen in Berrentec Green Capital. “Het principe is eenvoudig. Iedereen kan een aandeel van 125 euro kopen, met een maximum van 20 aandelen. Jaarlijks levert dat een dividend op van maximaal 6%. In België is dit dividend belastingvrij.”

Nederland
De zon schijnt ook over de landsgrenzen. Berrentec heeft een kantoor opgericht in Valkenswaard. “De markt is in Nederland volop aan het openbreken en de vraag wordt steeds groter. Daarnaast richten we ons meer op het installeren van zonneboilers. We merken bij consumenten een groeiend bewustzijn rond duurzame energie.”