Bestfood NV – “Bestfood verhuist dit najaar naar nieuw gebouw”

Voedingsgroothandel VHC Bestfood uit Beringen begint uit haar voegen te barsten in zijn huidige vestiging in de Lochtemanweg 2. Er staat dan ook dit najaar een verhuis gepland naar een groter ultramodern bedrijfspand met diepvries- en koelopslag (3.000m²), magazijnen en cash&carry afhaalruimte met bijhorende burelen (10.000m²).

Willy Linsen.

Liefst zes miljoen euro heeft Bestfood geïnvesteerd in deze nieuwe ruimte, die zich op slechts 300 meter van de huidige locatie bevindt. “Het moest,” zegt oprichter en zaakvoerder Willy Linsen. “Het pand werd hier te klein voor ons. Met een personeelsbestand van 50 mensen, bedienen we ongeveer duizend professionele klanten per week met levering aan huis, en we krijgen er nog eens ongeveer hetzelfde aantal over de vloer in onze cash&carry’s te Beringen en Maasmechelen. We hadden dringend meer ruimte nodig.”

Groei door aanbod

Want de groei die het bedrijf sinds zijn oprichting in 1997 realiseerde, met een omzet van 22 miljoen euro in 2010, kwam er uitgerekend door het brede en innovatieve aanbod. Bestfood heeft 13.000 verschillende producten van 170 leveranciers in huis. “We luisteren goed naar wat onze klanten willen, en zorgen dat we op die vraag kunnen inspelen,” zegt Linsen. “Ook houden we zelf goed de vinger aan de pols van de markt. Als er interessante nieuwe producten gelanceerd worden, hebben we ze snel in ons assortiment.”

De klantenportefeuille van Bestfood is erg divers, maar het zijn allemaal professionele klanten. In en rond Limburg bedient het bedrijf horecazaken, grootkeukens, supermarkten en bakkerijen en kunnen de klanten desgewenst ook afhalen in de cash&carry te Beringen. Dankzij een tweede vestiging in Maasmechelen, waar eveneens een cash&carry gevestigd is, worden ook klanten vanuit de maaskant en het grensgebied bediend. Verder wordt er over heel België aan grotere afnemers geleverd in distributie: aan vakantieparken en bedrijfscateraars bijvoorbeeld, maar ook aan grote retailers als Delhaize, Carrefour en Spar.

Bake-off

Bestfood levert een zeer ruime waaier van droog/vers/diepvries voeding alsook non food, maar heeft binnen dat brede assortiment ook een specialisatie: diepvries ‘bake-off’-producten, zoals voorgebakken brood en viennoiserie. “Vandaar dat we in ons nieuwe bedrijfspand een groot deel van de opslagruimte hebben gereserveerd voor diepvriesopslag,” zegt Linsen. “We willen met ons groot assortiment bake-off producten waaronder ons huismerk ‘Kriska’ verder blijven groeien.

Om deze sterke positie te bestendigen hebben we een alliantie met sectorgenoot VHC Rooswinkel in Nederland, en zijn we ook al jaren lid van de grootste Belgische aankoopgroepering ‘Interfrost’.

Daarnaast is dochteronderneming ‘Ivomatec’ ook nog verantwoordelijk voor de levering en installatie van professionele horeca en bakkerij apparatuur. Zij zijn tevens gespecialiseerd in het plaatsen van professionele keukens. Ook zij zullen mee ondergebracht worden in hetzelfde nieuwe pand.

Lochtemanweg 2, 3580 Beringen
Tel.: 011- 45 85 45, Fax: 011- 45 85 40
info@bestfood.be, www.bestfood.be