Bongaerts Logistics – “Niet afbouwen, maar uitbreiden”

Bongaerts Logistics nv in Genk, oorspronkelijk een familiebedrijf dat jaren actief was in de transportsector, werd twee jaar geleden overgenomen door Turan Orhan. De Genkse zaakvoerder, industrieel ingenieur bouwkunde van opleiding, kan terugkijken op een jarenlange ervaring in de transportsector die hem de nodige knowhow verschaft heeft om zijn eigen transportbedrijf uit de grond te stampen. 

Turan Orhan.

“We zijn twee jaar geleden opgestart in een eerder moeilijke periode van economische recessie. Spannend kon je het alvast noemen,” aldus de zaakvoerder. “Desondanks hebben we toch nieuwe investeringen doorgevoerd. Op die manier werk je aan de toekomst en geef je je medewerkers en klanten een positief signaal van vooruitgang.”

Logistics en warehouse

Bongaerts Logistics heeft zich van in het begin verdiept in het transport van chemische producten, zowel liquide als bulk en ADR transport of vervoer van gevaarlijke goederen. Naast haar logistieke bezigheden is het transportbedrijf ook een grote speler in warehouse-activiteiten. “We zijn gespecialiseerd in opslag en ‘just in time’ levering van kwaliteitsbanden, zoals Goodyear, Bridgestone en Hankook,” vertelt de zaakvoerder nog.

Grote jongens als Ford (Genk), Nedcar (Nederland) en Peugeot (Parijs) behoren tot de grote groep afnemers van de Genkse firma. Verder doet het transportbedrijf een beroep op twee TNT-vrachtwagens, in eigen beheer, voor het aanbieden van luchtvrachtvervoer. Bongaerts Logistics beschikt over een opslagcapaciteit van liefst 4.000 m², goed voor zo een 100.000 banden, acht vrachtwagens die rijden in heel Europa en 12 enthousiaste medewerkers met kennis van zaken. “We zijn een kleine firma, maar wel met internationale allures,” besluit Turan Orhan.

Marcel Habetslaan 18A – 3600 Genk
Tel.: 089-38 32 10 – Fax: 089-38 51 86
turan@bongaerts-logistics.be