Bouwbedrijf Moons – “Meer dan 80 jaar geslaagde projecten”

Bouwbedrijf Moons uit Hechtel-Eksel specialiseert zich in sociale bouwprojecten en appartementsgebouwen. “Het afleveren van kwaliteit binnen de afgesproken deadlines vormt al meer dan 80 jaar onze grootste bekommernis,” vertelt zaakvoerder Benny Moons.

Benny Moons.

Benny Moons staat als derde generatie aan het roer van Bouwbedrijf Moons. Grootvader Henry startte nog voor de Tweede Wereldoorlog met een algemene bouwonderneming. Na de oorlog nam zoon Marcel het familiebedrijf over. De focus verschoof van huizenbouw naar de sociale woonsector en appartementen. Benny Moons trekt sinds 2000 deze lijn door.

Tot en met afwerking

“Projectontwikkelaars en sociale bouwmaatschappijen kunnen ons zowel voor de ruwbouw als de eindafwerking inschakelen. Zelf nemen wij de ruwbouw en de daktimmer op ons. Voor de verdere afwerking – inclusief schilderwerken, badkamer en keuken – schakelen wij onder onze coördinatie vaste onderaannemers in.” Benny Moons beschikt over een team van 16 vakbekwame metsers. “Wanneer haalbaar, zet ik deze allemaal op dezelfde werf in. Dit garandeert een snelle en vlotte voortgang van het bouwproces.”

Lange referentielijst

Met een geschiedenis van meer dan 80 jaar kan Bouwbedrijf Moons terugblikken op een lange referentielijst. Twee recente projecten springen in het oog. “Zo vind ik het Sint-Antoniuspleintje in Zoerle-Parwijs een mooi project. Bijzonder was hier het uiterst lage energieverbruik van de woningen. Ook de vier paalwoningen die we boven bestaande bejaardenwoningen op het Alfons Megensplein in Mol bouwden, mogen gezien worden.”

Hasseltsebaan 73, 3940 Hechtel-Eksel
Tel.: 011-73 49 20, GSM: 0475-45 44 61, moons.bouwbedrijf@skynet.be