Breecast – “Aluminium gietwerk biedt enorme vrijheid in industriële vormgeving”

We staan er eigenlijk nauwelijks bij stil, maar voor een eindeloze reeks bouwprojecten en trendy consumentenproducten is state-of-the-art aluminium gietwerk een onmisbare schakel in het productieproces. Breecast aan de Kanaalkaai in Bree is voor zulke situaties een betrouwbare partner waar ambacht en innovatieve technieken al sinds 1987 perfect samenkomen. “Maatwerk, flexibiliteit en toepassing van nieuwe technologieën zijn een dagelijkse focus in al onze activiteiten,” aldus CEO Theo Timmermans.

Theo Timmermans.

De klantenkring van Breecast komen we tegen in de meest uiteenlopende sectoren. Een indrukwekkende (maar onvolledige) opsomming toont meteen aan hoe veelzijdig het bedrijf van Theo Timmermans is: meubilair en straatmeubilair, veranda’s, verlichting, scheepvaart, tenten, silo’s, machinebouw, medische apparatuur, industriële voertuigen, kunst en trein- en businterieurs. En hoewel deze sectoren onderling natuurlijk sterk verschillen, hebben de klanten allemaal dezelfde brandende wens: de vervaardiging van een onderdeel met complexe vormgeving in een duurzaam materiaal aan scherpe prijzen. Bij Breecast gaan ze dan ook geen enkele uitdaging uit de weg. “We bieden dankzij de modernste 3D-technieken een enorme vrijheid in eigentijdse vormgeving en engineering. Als we het gewenste product met onze geavanceerde CAD-CAM-technologie kunnen uittekenen, kunnen we het ook uitvoeren. Met ons toegewijde team van vijf collega’s, werkten we al succesvol samen met honderden tevreden klanten in onder andere de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten.”

Totaaloplossing op maat

Breecast heeft een naam opgebouwd als strategische partner die klanten een totaaloplossing biedt. “We kunnen in het beginstadium meedenken over de technologische vraagstukken van de benodigde gietstukken, waarbij we altijd letten op efficiënte oplossingen tegen de beste prijs. Indien gewenst zijn we ook graag betrokken bij de co-engineering, ontwikkeling van prototypes en matrijzenbouw. We gebruiken vertrouwde technieken, zoals coquille gieten, lage druk gieten en zandgieten. Klanten kunnen ook kiezen voor verschillende aluminiumlegeringen, waarbij we in de afwerking zelfs de fijnste details kunnen weergeven. De uiteindelijke productie is mogelijk in kleine en grote series.

Flexibele partner

“Zowel de ontwikkeling als productie en indien gewenst ook de nabewerking, vinden plaats in eigen huis,” vervolgt Timmermans. “Daardoor kunnen we heel kort op de bal spelen. Dankzij onze eigen voorraden zijn zeer concurrerende leveringstijden mogelijk en indien nodig kunnen onze productieprocessen binnen 24 uur aanpassen. Zo zijn we voorbereid op plotselinge pieken in de productie. Dankzij lage overheadkosten, zijn onze prijzen zeer voordelig. Breecast is daardoor klaar voor de toekomst. “Door de beste service en kwaliteit willen wij onze gestadige groei in de toekomst blijven garanderen,” concludeert Timmermans vastbesloten.

Kanaalkaai 6, 3960 Bree
Tel.: 089-47 28 47, Fax: 089-47 37 65
info@breecast.com, www.breecast.com