Breese Tegel Centrale – “Inspelen op de markt, dat is onze kracht”

“We wedden niet op één paard,” verzekert Jean Ceyssens. Volgens de zaakvoerder van de Breese Tegel Centrale is tegelwerk weliswaar de basis van het bedrijf, maar die basis wordt steeds breder. “Inspelen op de vraag uit de markt is onze kracht. Hierdoor is onze collectie tegels uitgegroeid tot een van de meest omvangrijke van Limburg en hebben we ons eveneens ontwikkeld tot een professionele sparringpartner die de zakelijke en particuliere klant bij bouw en renovatie met raad en daad bijstaat.”

25 jaar in bouw en tegels

Jean Ceyssens.

Jean Ceyssens zit al bijna 25 jaar in de bouwsector. Hij startte zijn carrière als bouwkundig ingenieur bij een bouwbedrijf. In 1985 besloot hij zelfstandig ondernemer te worden en begon een eigen bouwonderneming. In 1991 richtte hij de Breese Immo Maatschappij (BIM) op voor de verkoop, verhuur, ontwikkeling en bouw van woningen, appartementen en zakelijk vastgoed. In 2004 breidde hij de activiteiten uit met de Breese Tegel Centrale (BTC). Anno 2010 telt BTC 24 jonge, enthousiaste medewerkers die stuk voor stuk beschikken over adequate productkennis. Het bedrijf is gespecialiseerd in vloer- en wandtegels, massief parket, laminaat en natuursteen op maat. Daarnaast zorgt BTC voor de aanleg van terrassen en beschikt het bedrijf over een plaatsingsdienst. Onder de naam RenoStyle worden ook complete badkamers ontworpen en gerenoveerd. Recentelijk is de jongste loot toegevoegd: NORDAL bvba met een eigen productielijn voor mega betontegels.

Duurzaam en professioneel

België is volgens Jean Ceyssens een echt tegelland. Reden te meer voor BTC om alle mogelijke opties onder één dak te verzamelen: van trendy megategels en mozaïek in keramiek tot gebakken klinkers, een breed assortiment natuursteen alsmede parket- en laminaatvloeren. De combinatie van een breed assortiment en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding trekt al jaren klanten uit Belgisch en Nederlands Limburg naar Bree. “Wij gaan voor A-kwaliteit tegen een aangename prijs. Stock en rechtstreeks geïmporteerde tegels bieden wij aan tegen uiterst scherpe prijzen in onze Tegel Outlet. Nieuwe collectie of Tegel Outlet … elke tegel die bij ons de deur uitgaat, voorzien wij van een vakkundig leg- en onderhoudsadvies. Immers, ultramoderne mega betontegels vereisen een compleet andere behandeling dan rustiek natuursteen. Natuurlijk kan de klant ook gebruik maken van onze professionele legservice en zich zo verzekeren van een duurzame tegelvloer en/of -wand.”

3D-design

Waar de doorsnee tegelhandel ophoudt, gaat BTC een stap verder. “De badkamer wordt steeds meer een uiting van de persoonlijke levensstijl, waar comfort en wellness hand in hand gaan. Met RenoStyle komen wij aan alle wensen tegemoet inzake de inrichting en/of renovatie ervan. Wij bieden een totaaloplossing die begint met een 3D-design en eindigt met de uitvoering. We breken de bestaande badkamer uit, leveren een ontwerp op maat en installeren het nieuwe sanitair, inclusief leidingen en nemen de afwerking van pleisterwerk tot tegelwerk voor onze rekening. In de toekomst zijn we van plan de activiteiten van RenoStyle uit te breiden naar de keukeninrichting. Inspelen op de vraag in de bouwsector vereist een uitbreiding van de activiteiten. Dan kunnen klanten voor de badkamer en keuken van hun dromen op één adres terecht.”

BTC groeit in de breedte. Logisch volgens Jean Ceyssens: “Ik ben en blijf aannemer. De Breese Immo Maatschappij heeft onlangs onder meer projecten in Brussel (Cicero), Antwerpen (Vanellus, Conscience), Luik (Bonne Fortune, Gilles Galler, Joseph Prevers, Haute Vinâve) en Bree (Michielshof, Malta) gerealiseerd en programmeert nu weer nieuwe projecten in Bree (Olympia), Huy (Rue du Roc) en Andenne (Entre Deux Monts). Ik ken de Belgische bouwwereld vrij goed en weet precies wie de beste kwaliteit levert tegen de beste prijs. Hiervan profiteren de klanten van zowel de Breese Immo Maatschappij, de Breese Tegel Centrale en RenoStyle.”

I.T. Kanaal Noord 1106, 3960 Bree
Tel.: 089-70 00 07, Fax: 089-70 00 77
info@breesetegelcentrale.be
www.breesetegelcentrale.be