Breetec – Staalharde partner in metaaloplossingen

De nieuwe overkapping van de schaatsbaan Poseidon in Brussel, de brandtrap van een winkelcentrum op de Meir in Antwerpen en een uiterst compacte transportband voor een chemiereus. Dat zijn enkele voorbeelden van het innovatieve vermogen van Breetec. Het bedrijf in As is een partner in metaal, van engineering tot productie en montage; van precisie- en constructiewerk tot totaalproject.

“We zitten breed in de markt,” vertelt general manager André Lippens. “We produceren precisieproducten voor nichemarkten, staan ons mannetje tijdens een shutdown bij een internationaal chemieconcern en alles wat daartussen zit. We zijn dus allround als het om aluminium, roestvaststaal en staal gaat. Denk hierbij aan ontwikkeling en productie van filterbehuizingen, transportbanden en -schroeven, werkbordessen en frames in staal en RVS, laswerken, draai- en freeswerken, montage ter plekke, … We zijn dus niet voor één gat te vangen. En dat heeft voordelen. Immers, ook in een onstabiele markt is onze orderportefeuille goed gevuld.”

André Lippens.

Breetec is in 1981 opgericht in Bree. Het bedrijf is aanvankelijk actief als technisch bureau dat bekendheid krijgt door de ontwikkeling van het Breetec-veiligheidsventiel voor de silowereld. Door uitbreiding van de activiteiten wordt de locatie in Bree al snel te klein. In 1998 verhuist het bedrijf naar As. Anno 2010 telt Breetec een 35-tal medewerkers. De activiteiten omvatten de productie van: aluminium fittings en flenzen voor de silo- en tankwagenbouw, overdrukventielen voor silo’s en constructies en plaatwerk in aluminium, roestvast staal en staal zoals transportbanden, opslagbunkers, trappen en bordessen voor voornamelijk chemische bedrijven en de voedingsindustrie. Breetec levert zowel standaardproducten als maatwerk. Het bedrijf beschikt over een ploeg van 25 gekwalificeerde monteurs die zich maximaal inzetten voor montage en onderhoudswerkzaamheden, zowel in België als in het buitenland. Breetec is ISO 9001 en VCA gecertificeerd.

Sterk in projectwerk

“Breetec is sterk in projectwerk,” aldus Lippens. “Dankzij bijna 30 jaar ervaring en een team van gemotiveerde medewerkers, kunnen we garant staan voor een perfecte uitvoering van zelfs zeer complexe constructies. De renovatie van de schuifoverkapping van de ijsbaan in Brussel bijvoorbeeld was een complexe klus, temeer omdat de opdrachtgever wenste dat het werk zeer snel gerealiseerd werd. We hebben niet alleen de stalen spanten vervangen, maar ook het schuifmechanisme en alle zeilen. En dat in anderhalve week. Van de brandtrap op de Meir hebben we het middengedeelte verwijderd, zodat daar een goederenlift geplaatst kon worden waarmee de aannemer zijn bouwmaterialen naar boven kan brengen. Een spectaculaire klus aangezien het gevaarte met een grote kraan over de gebouwen heen werd gehesen. De enige manier. Ook de bouw van de compacte transportband – de ruimte voor de opstelling was zeer beperkt – vereiste optimale vakkennis.”

Oplossingsgericht meedenken

Om projecten perfect te realiseren is meer nodig dan vakkennis alleen. “Wij denken vanaf de prijsaanvraag mee met onze opdrachtgevers, over de engineering, de productie en de montage. Na de goedkeuring van het opgestelde 2D-3D-ontwerp gaan we aan de slag. Een werkwijze die onze opdrachtgevers niet alleen tijd bespaart, maar ook geld. Gezien onze ervaring kunnen wij vaak oplossingen aandragen die het rendement verhogen en/of de bouwtijd verkorten.”

Tot slot vertelt André Lippens: “We streven ernaar de kwaliteit van onze producten en de relaties met onze klanten voortdurend te verbeteren. Bovendien voeren we een actief veiligheidsbeleid. Via maandelijkse toolboxmeetings en gespecialiseerde opleidingen houden wij onze medewerkers up-to-date opdat de veiligheid op de werkvloer blijvend gegarandeerd is.

Steenweg 210, 3665 As
Tel.: 089-65 12 00, Fax: 089-65 12 09
www.breetec.be