BSX – “Onze garantie is uniek op de markt”

BSX onderscheidt zich en maakt het verschil in zonnepanelen voor bedrijven en particulieren

Dennis Bosmans: “De systemen zijn zo ver geëvolueerd dat je zelfs geen subsidies meer nodig hebt om je investering terug te verdienen.”

BSX is gespecialiseerd in groene en energiezuinige elektriciteit. De corebusiness van het Paalse bedrijf is de installatie van PV-panelen, met als bijzondere troef een waterdichte garantie voor de consument.

Toen Dennis Bosmans en Kris Smueninx in 2008 een bedrijf in PV-installaties opstartten, hadden ze geen idee van de gigantische hype die er zat aan te komen. “Het was niet onze bedoeling om zo groot te worden,” vertelt Dennis Bosmans. “Na enkele maanden besloten we om ons team van professionele technici uit te breiden om aan de vraag te kunnen beantwoorden.”

25 jaar PowerClip-garantie

Vandaag werken er 15 technici bij BSX, dat onlangs van Heusden-Zolder naar een nieuw, eigen bedrijfsgebouw verhuisde in Paal. “Per week plaatsen we een 30-tal PV-installaties met panelen van het merk Upsolar,” zegt Dennis Bosmans. “Zij hebben een uniek garantieconcept, PowerClip. Upsolar werkt samen met de verzekeringsfirma PowerGuard om zijn klanten een tweede zekerheid te bieden voor de garantie. Die vijfentwintigjarige, niet-opzegbare PowerClip-garantie, biedt onze klanten de meest uitgebreide dekking die beschikbaar is voor PV-producenten. Hierdoor kunnen we de absolute zekerheid garanderen om zorgeloos van hun PV-installatie te genieten.”

Investering altijd terugverdiend

BSX ziet een mooie toekomst voor zonnepanelen. “De systemen zijn zo ver geëvolueerd dat je zelfs geen subsidies meer nodig hebt om je investering terug te verdienen. En omdat de elektriciteitsprijzen alleen toenemen, blijft een PV-installatie bijzonder interessant. Er is nu trouwens een kentering aan de gang. We zien steeds meer mensen onmiddellijk kiezen voor PV-panelen, al bij de nieuwbouw.”

Windenergie en led-verlichting

Ook voor andere investeringen in groene elektriciteit is BSX het aanspreekpunt. “We hebben een aanzienlijke investering gedaan naar het onderzoek van betaalbare windmolens voor kmo’s en agrarische bedrijven. Op dit moment kunnen we windmolens van 5 tot 50kW aanbieden. Hun opbrengst na investering is een feit, het zal voorlopig enkel nog een uitdaging zijn om ze vergund te krijgen. Maar we zijn hier op goede weg om van deze vergunningen in de toekomst een formaliteit te maken,” vertelt Dennis Bosmans.

Daarnaast kan je bij BSX terecht voor led-verlichting. “Onze focus licht op de re-lighting van bestaande lichtinstallaties van particulieren en bedrijven om ze energiezuiniger te maken. Daarbij kunnen we gebruikmaken van een uitgebreid assortiment aan moderne led-toepassingen. Led-verlichting is tegenwoordig zeer betaalbaar, zeker als je de daling van de energiefactuur in rekening brengt.”

Tessenderlosesteenweg 206, 3583 Paal
Tel.: 011- 42 27 60, Fax: 011- 20 16 18
info@bsx-bvba.be, www.bsx-bvba.be