Budé Metal Units Dilsen-Stokkem – Verhuur en verkoop van ‘Containerised Solutions’

David Vaes, Marleen Budé, Hilde Budé en Guy Vanstraelen: “Iedere unit is anders.”
David Vaes, Marleen Budé, Hilde Budé en Guy Vanstraelen: “Iedere unit is anders.”

Budé Metal Units uit Dilsen-Stokkem geldt al 30 jaar als de referentie in het bouwen en inrichten van maatwerk containers voor de bouw en de industrie. Zes jaar geleden is het bedrijf van start gegaan met het verhuren van modulaire units. Ben je dus op zoek naar een tijdelijke of permanente ruimte? Budé heeft een ‘containerised solution’, snel en voordelig.

Budé Metal Units is actief in de productie en verkoop van kantoor-, woon- en werkunits, maar vooral de verhuur van deze eenheden doet het goed. Hoewel ze nog maar kort op de verhuurmarkt aanwezig zijn, hebben ze er al zo’n 600 tijdelijk geplaatst. “Onze units bieden modern comfort tegen een betaalbare prijs,” begint zaakvoerder David Vaes het gesprek. “Ze zijn stuk voor stuk maatwerk, tot in de puntjes afgewerkt.”

Afwerking en transport
“Iedere unit is anders,” gaat David verder. “Zowel qua grootte als afwerking. Want ook dat laatste nemen wij volledig voor onze rekening. HVAC, elektriciteit, datakabels … alles wordt in onze werkplaats voorzien. Zelfs de meubels als je dat wilt. Van een eenvoudige ‘werfkeet’, tot een design poolhouse, of een permanent gebouw dat voldoet aan de strengste E-peilen, alles is mogelijk. Het transport en de plaatsing gebeurt met eigen kraanwagens, op die manier kunnen we flexibel en prijsgunstig werken.”

Ruimte zat
Het klantenbestand van Budé Metal Units is divers, van kleine ondernemingen die een noodoplossing zoeken tot grote bedrijven die haast permanent units nodig hebben. “Ook scholen en banken kloppen bij ons aan voor units, maar evengoed architectenbureau’s die eens een gek idee hebben met containers. Wat ons extra aantrekkelijk maakt: onze eindeloze honger naar nieuwe ideeën.

Comfort en luxe
“Sinds kort krijgen we ook opvallend veel aanvragen voor buitenverblijven en poolhouses,” legt David Vaes uit. “Je krijgt het comfort en de luxe van een villa. Het gaat alleen veel sneller, en is qua design zoveel specialer.” Voor al deze architecturale toepassingen begeleiden wij de klant van aan het eerste ontwerp en de bouwaanvraag tot de eindoplevering.

Kogelwerende units
Budé Metal Units is marktleider in het plaatsen van tijdelijke beveiligde bankkantoren. “Dit is een heel specifiek domein waar de veiligheidseisen erg hoog liggen. Elke unit moet kogelwerend zijn en bestand tegen inbraak. We hebben hierin een ijzersterke reputatie opgebouwd,” weet David Vaes.

foto LM67 Bude Container_01_c02 (Small)Weg van het vaste land
Aan uitdagingen geen gebrek bij Budé Metal Units. Voorlopig zijn ze alleen op het vaste land actief, maar als het van zaakvoerder David Vaes afhangt, komt daar in de toekomst verandering in. “Sinds kort hebben we kunnen proeven van de offshore markt, en dat smaakt naar meer. Op schepen, pontons en booreilanden hebben we vaak gewerkt met speciale containers en units. Er zijn hier heel strenge, specifieke eisen, maar daar voldoen wij aan. Als we willen uitbreiden, zie ik daar zeker mogelijkheden.”

BudŽ_logo_streepjes.eps

Burgemeester Henrylaan 155
3650 Dilsen-Stokkem
T 089 75 82 71
info@bude.be
www.bude.be