Businesscocktail en lezing door Optima – “Wie begunstigt u: uw naasten of de fiscus?”

Optima0053Datum: Dinsdag 8 oktober 2013, 18u30
Locatie: Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel

“Wie begunstigt u: uw naasten of de fiscus?”

Uw partner, kinderen en familie zijn de belangrijkste mensen in uw leven. Daarom wilt u hen begunstigen of bevoordelen bij overlijden. Helaas, de successierechten in België zijn bijzonder hoog. Het kan dus een goed idee zijn om uw vermogen vroeger door te geven. Maar wanneer? Dat moment is moeilijk te plannen. Want misschien wilt u eerst zelf nog iets opbouwen met uw geld, of volop genieten van het leven. Een persoonlijk successieplan biedt dan de oplossing.

Jammer genoeg duikt daarbij een nieuw probleem op. De regering wijzigde plots ingrijpend de spelregels. Schenkt u uw vermogen liever aan uw naasten dan aan de staat, dan dreigt u zich te bezondigen aan de nieuwe antimisbruikbepalingen. Traditionele technieken, zoals de gesplitste aankoop, bestempelt de fiscus nu opeens als fiscaal misbruik.

Kom daarom naar de infoavond van Optima over successieplanning. Specialisten tonen u, met concrete voorbeelden en handige tips, hoe u deze uitdagingen aanpakt. Zij leggen u glashelder uit hoe uw successieplanning deel kan uitmaken van een breder totaal plan. Zo bereikt u een dubbel doel: u behoudt vandaag uw levensstandaard, en u geeft het morgen niet aan de fiscus, maar aan de belangrijke mensen in uw leven.

PROGRAMMA

  • 18u30: Ontvangst met koffie en versnapering.
  • 19u00: “Wie begunstigt u: uw naasten of de fiscus?”
    • Wat zijn de uitdagingen bij een goed successieplan op maat?
    • Wat kan en mag u nog doen onder de nieuwe wetgeving?
    • Hoe pakt u dit praktisch aan?
  • 19u45: Vraagstelling
  • 20u30 – 22u00: Businesscocktail

Deze lezing en de businesscocktail na afloop werden u met genoegen gratis aangeboden door Optima.

[nggallery id=184]