Carrosserie Eeckhout – “Wij herstellen uw voertuig volgens de regels van de kunst”

Schade aan uw wagen: het is snel gebeurd voor u het goed en wel beseft. Een telefoontje naar Carrosserie Eeckhout in Aalst volstaat om van alle kopzorgen te worden verlost. Onder leiding van Bram Eeckhout herstelt het team van ervaren mensen uw voertuig op korte tijd in zijn oorspronkelijke staat.

_DSC8423_low

Waaraan moet een modern en goed carrosseriebedrijf anno 2014 voldoen?
“Ik denk dat we niet meer hoeven te denken in termen van infrastructuur, inrichting en uitrustingsniveau om het verschil te maken. Want daar zien we een nivellering op het terrein. Elke moderne carrosserie lijkt hierdoor een kopie van de andere te zijn. We kunnen wel nog het verschil maken als we spreken in termen van dienstverlening en flexibiliteit die we bieden. We kunnen ons herstelproces snel, eenvoudig en uiterst efficiënt aanpassen aan de noden van onze klanten. Bovendien is het belangrijk om elke klant de nodige mobiliteit aan te bieden.

Daarom stellen wij jonge vervangwagens (maximaal 1 jaar oud) ter beschikking voor de periode waarin de auto wordt hersteld. Bovendien regelen wij alles: van de expertise, alle nodige tussentijdse administratie tot en met de betaling. Dankzij die aanpak voldoen we aan de hoogste kwaliteitsvoorschriften en zijn we erkend door de meest gangbare verzekeringsmaatschappijen.”

Hoe is uw bedrijf de jongste jaren geëvolueerd?
“Tot en met 2011 waren we een garage-carrosseriebedrijf. De combinatie van beide was niet langer te combineren. In 2012 hebben we besloten om het bedrijf volledig om te vormen en in te richten op het carrosseriegebeuren. Dit heeft geleid tot een volledige verbouwing en herinrichting eerder dit jaar. Sinds 2012 kennen we een explosieve groei aan klanten en dito aantal herstellingen. Vier jaar geleden herstelden we wekelijks drie voertuigen, tegenwoordig zijn dat er gemiddeld 25. Die evolutie danken we aan het continue streven naar kwaliteit. Zo gebruiken we bij het herschilderen uitsluitend PPG-coatings, de onbetwiste nummer één in autolakken. In combinatie met de ervaring en het vakmanschap van onze zeven carrossiers, zorgt dat telkens weer voor een snelle en efficiënte aanpak. Deze aanpak wordt geapprecieerd door al onze klanten: fleet- en leasemaatschappijen, lokale bedrijven, maar zeker ook de particuliere klant.

_DSC8405b_lowBovendien hebben we ons ook bekwaamd in het lakken van meubels en kunstwerken. Zo hebben we in 2013 het kunstwerk ter gelegenheid van 35 jaar Honda Gent gelakt in onze werkplaats.”

Fiche

  • Historiek: zoon Bram nam in 2010 het in 1987 opgerichte garagebedrijf van vader Jan over. Sindsdien ligt de focus volledig op carrosseriewerken.
  • Modernisering: eind 2013 werd het bedrijf volledig verbouwd en uitgebreid: zowel de ontvangstruimte als het atelier (met splinternieuwe apparatuur) ondergingen een metamorfose.
  • Personeel: negen mensen, waaronder twee receptionisten en zeven carrossiers.
  • Garantie: de klant krijgt twee jaar garantie op alle herstellingen.
  • Extra service: technische keuring na ongeval.
  • Voertuigen: het bedrijf behandelt alle voertuigen, behalve vrachtwagens.

Carrosserie Eeckhout
Victor Bocquéstraat 13 (Noord IV) – 9300 Aalst – T 053 80 96 22 – carrosserie-eeckhout@skynet.bewww.carrosserie-eeckhoutaalst.be