CKS Dilsen-Stokkem – “Als het met stroom te maken heeft, kunnen wij het aan”

Als het met elektriciteit te maken heeft, geraakt men bij CKS uit Dilsen-Stokkem onder hoogspanning. Stroom is hun vak. Van het plaatsen en aansluiten van hoogspanningsinstallaties tot het vastklikken van een stopcontact of lichtschakelaar. En dat voor zowel aannemers en architecten als alle andere bedrijven die rechtstreeks contact opnemen.

Lode Colson: “Voorlopig zijn we vooral in België actief. Maar met één oog lonken we toch naar het buitenland.”
Lode Colson: “Voorlopig zijn we vooral in België actief. Maar met één oog lonken we toch naar het buitenland.”

Lode Colson is zaakvoerder van CKS. Hij startte het bedrijf in 2000 en focuste zich bij de start vooral op industriële onderhoudswerken aan elektrische installaties. In het eerste decennium van deze eeuw breidde hij z’n expertise gevoelig uit en behaalde CKS verschillende VCA en ISO certificaten die hen bestempelen als een betrouwbare partner als het op stroom aankomt. Samen met de kennis en de ervaring groeide ook het aantal werknemers tot een 40-tal momenteel.

Vijf domeinen
“Onze activiteiten hebben we onderverdeeld in een vijftal verschillende divisies,” zegt directeur Dirk Trippaers. “In de eerste plaats houden we ons nog altijd bezig met algemene elektriciteitswerken. Dat betekent dat we voor zowel nieuwbouw als bestaande installaties totaalpakketten aanbieden, gaande van eenvoudige bekabeling tot databekabeling en alarm- en brandmelding. Daarnaast zijn we ook actief in de bordenbouw en dat van a tot z, van bij de studiefase tot de realisatie.”

“Automatisering is het derde domein,” gaat Lode Colson verder. “Hierbij focussen we ons vooral op track & trace systemen. In praktijk betekent dit dat we het mogelijk maken om productieprocessen snel en eenvoudig op te volgen wat bijsturen mogelijk maakt indien nodig. Hoog- en middenspannings cabines zijn het elektrische hart van een onderneming. Wij ontwerpen deze ruimtes, staan in voor alle aansluitingen en tekenen nadien ook voor het broodnodige onderhoud.”

foto LM65 CKS_advertentie - groene energiekoppelingen_low Groene energie
“Alternatieve energie is de toekomst,” vervolgt Dirk Trippaers, “en dus hebben we ons als één van de eerste in België gefocust op groene stroomkoppelingen op basis van zon, wind en biogas. We plaatsen zelf geen installaties, we koppelen enkel aan het net.”

“Voorlopig zijn we vooral in België actief,” besluit een trotse zaakvoerder. “Maar met één oog lonken we toch naar het buitenland. We hebben ingetekend op enkele grote projecten, onder meer in Roemenië. We hopen daar snel uitsluitsel over te krijgen want we willen graag uitbreiden over de landsgrenzen heen.”

logo CKS_cmykHeulentakstraat 14 – 3650 Dilsen-Stokkem – T 089 41 08 00 – info@cks.bewww.cks.be