CLB Group – Zes bedrijfsdiensten onder één dak

CLB Group is een dienstengroep die het beheer van uw onderneming gevoelig verbetert. In de loop der jaren heeft dit bedrijf, gegroeid uit een Alkense tweemanszaak, een bestand van meer dan 5000 klanten opgebouwd. U kunt er terecht voor loonbeheer, consulting, verzekeringen, ICT & hosting, externe preventie en – sinds kort – medische controle & advies. CLB hecht veel belang aan een persoonlijk contact met de klant. Daarom is deze dynamische groep een uitstekende keuze voor kleine en middelgrote ondernemingen.

CLB ging in 1989 van start. De drie letters stonden oorspronkelijk voor Centrum voor LoonBeheer. Vanaf het prille begin heeft CLB een gestage groei gekend, waarbij de activiteiten en het aantal medewerkers almaar uitbreidden.

 

Peter Van Nuffel, Eddy Withofs, Christophe peters, Rohnny Peters: “CLB Group betekent ‘one stop shopping’: zes bedrijfsdiensten onder één dak.”

Sterk merk
Peter Van Nuffel is sinds zowat drie jaar actief bij CLB als commercieel directeur. “Ik ben aan boord gekomen om – samen met de andere medewerkers – een nog sterkere regionale dienstengroep uit te bouwen. Na een kritische doorlichting van het eigen bedrijf en vele brainstorm- en vergadersessies met straffe koffie kwamen we tot de conclusie dat we met CLB Group een sterk merk in de regio kunnen neerzetten. We zijn ervan overtuigd dat we het grote aantal kmo’s in Limburg een ruim pakket van diensten kunnen aanbieden. Van cruciaal belang hierbij is dat we echt dicht bij de klant staan en dat wij, als relatief ‘kleine’ speler op de markt, heel goed de individuele noden en knelpunten van onze klanten kennen. Vaak hebben ze ook nood aan een persoonlijk contact. Ook dat past perfect in onze eigen visie. De grotere spelers in onze sector kunnen deze behoefte vaak niet invullen. Door hun structuur verliezen ze al eens de voeling met de kleinere bedrijven en bieden ze vaak standaardpakketten aan. CLB Group kiest daarom bewust voor een eerder kleinschalige, sterk regionale maar persoonlijke aanpak. Onze medewerkers – en dat zijn er intussen toch al 90 – scharen zich één voor één achter deze visie. Dankzij hun gemotiveerde inzet bieden we onze klanten snel en efficiënt concrete oplossingen aan.”
CLB Group kiest bewust voor een kleinschalige, sterk regionale maar persoonlijke aanpak.

Missie
De vernieuwde en groeiende groep draagt nog steeds de oorspronkelijke drie letters CLB in haar logo. Ze vatten de missie van de groep nu kernachtig samen: ‘Care for Life  and Business’.
CLB Group betekent vandaag immers veel meer dan een sociaal secretariaat waar u voor loonbeheer terecht kunt. Zo heeft CLB sinds 2000 een Consult-afdeling. Hier krijgt u onder meer een antwoord op uw vragen rond de diverse alternatieve en flexibele verloningsvormen. CLB Consult gidst u ook door het kluwen van tewerkstellingsmaatregelen en subsidies.
Via het luik Verzekeringen, uitgebouwd vanaf 2004, functioneert CLB bovendien als een onafhankelijk verzekeringskantoor met Brocom-erkenning. De verzekeringstak is gespecialiseerd in onder meer Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandige en groepsverzekeringen voor bedrijfsleiders.
Ons bedrijf is uitgegroeid tot een volwaardige ‘Care for Life and Business’-dienstengroep.
Sinds 2007 is er ook CLB ICT & Hosting. Deze tak draagt zorg voor het beheer van uw pc- en servernetwerken, al dan niet in een streng beveiligd eigen datacenter. Almaar meer bedrijven schakelen over naar ‘cloud computing’, zodat de gegevens altijd en overal te raadplegen zijn. Ook op dit vlak biedt ICT & Hosting een flinke ruggensteun.

Het medische luik
“Sinds 1 juli 2011 is CLB Group ook erkend als Externe Preventiedienst,” zegt Peter Van Nuffel. “Hiermee is ons bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige ‘Care for Life and Business’-dienstengroep. Externe preventiediensten winnen de laatste tijd aan belang. Denkt u maar aan  de veranderende arbeidsmarkt door de vergrijzing, bijvoorbeeld. Of arbeidsveiligheid en ergonomie. Vooral de kleinere kmo’s hebben op dit vlak ook meer ondersteuning nodig.”
Zeer recent (in september 2012) is de afdeling Medische Controle & Advies opgericht. De eerste contracten met bedrijven om medische controles bij werknemers thuis te laten uitvoeren, zijn intussen getekend. Peter Van Nuffel: “We zijn nu een betrouwbare HR-partner die een groot aantal diensten voor bedrijven aanbiedt. CLB Group betekent ‘one stop shopping’: zes bedrijfsdiensten onder één dak.”

VAP via CLB
Almaar vaker kiezen zelfstandige ondernemers ervoor om hun Vrij Aanvullend Pensioen (of VAP) af te sluiten via een verzekeringsmakelaar. Het rendement ligt gevoelig hoger dan bij een bankinstelling of een sociaal verzekeringsfonds. De aangerekende kosten liggen bij CLB Verzekeringen immers opmerkelijk lager.

 

 

27.000 loonverwerkingen
Eddy Withofs en Rohnny Peters liggen aan de basis van CLB Group. De beide oprichters van het bedrijf zijn nu gedelegeerd bestuurder. Christophe Peters (algemeen directeur) en Peter Van Nuffel (commercieel directeur) vervolledigen het directieteam van een groep die momenteel zowat negentig mensen tewerk stelt. CLB Group voert meer dan 27.000 loonverwerkingen uit voor meer dan 3000 bedrijven in en rond Limburg.

 

Industrieterrein Kolmen 1085 – 3570 Alken
T 011 31 23 41 –    info@clbgroup.be
www.clbgroup.be