Convents Group – “Meerwaarde bieden als interieurbouwer”

Convents uit Beringen groeide op zestig jaar tijd uit tot de veelzijdige bedrijvengroep Convents Group. “Sinds enkele jaren richten we ons met verschillende bedrijven uit de groep actief op de internationale markt,” vertelt afgevaardigd bestuurder Tony Quintens. “Een hoge kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid bij onze klanten vormen de rode draad doorheen al onze activiteiten.” In totaal telt de groep een 120-tal medewerkers.

Tony Quintens en Inge Convents.

De Convents Group  telt vijf dochterbedrijven. De oudste onderneming – Convents Products nv – produceert in Koersel meubilair op maat. “We focussen ons daarbij op grotere projecten in kantoren, zorginstellingen, de retailsector en banken. Met bijvoorbeeld het provincie- en Cegekagebouw in Hasselt of de Dexia towers in Brussel prijken zeer mooie projecten op onze referentielijst.” Acht jaar geleden richtte de bedrijfsleiding in Slovakije Convents Products SK op. “Deze dochter spitst zich toe op het inrichten van retailprojecten en kantoorgebouwen. Internationaal werken staat in deze firma centraal.”

Mooie referenties
Convents Products Nederland bewerkt als verkoopskantoor sinds een tweetal jaar de Nederlandse markt. “De zorghotels Aafje in Rotterdam, het referentieproject op dit ogenblijk in Nederland, zijn voor dit bedrijf een mooie verwezenlijking. ” Crea-Decor bvba voorziet Belgische en Nederlandse instellingen uit de zorgsector al 25 jaar van losse bemeubeling (Europese topmerken). “Tafels, stoelen, hoog-laag bedden,…. en voor de rest een compleet gamma los meubilair.” Icon nv, deze dochter staat in voor de totaalrenovatie van retail- en kantoorpanden. Spraakmakende referenties op dit vlak zijn de hoofdzetel van Base in Brussel, het Taxandriagebouw voor Mensura in Hasselt en verschillende vestigingen van Carglass in België.”