CreaChain – “We maken van uw ‘supply chain’ een sterk competitief voordeel”

Met dezelfde mensen en budgettaire middelen (veel) meer gedaan krijgen: dat klinkt u ongetwijfeld als muziek in de oren. De klanten van CreaChain in Overpelt bewijzen dat het kan. Dankzij een geavanceerde ERP applicatie bouwen zaakvoerder François Loyens en zijn team uw ‘supply chain’ om tot een écht competitief voordeel. Het Overpeltse bedrijf richt zich vooral op kmo’s met productie- en/of distributieactiviteiten.

François Loyens: “Het volledige uitrollen van het ERP pakket neemt ongeveer zes maanden in beslag.”

Microsoft partner
CreaChain heeft drie activiteiten: ICT, ERP (Enterprise Resource Planning) en business consultancy. Het zwaartepunt ligt bij de ERP applicatie Microsoft Dynamics NAV, dat CreaChain voor u uitbreidt met zelf ontwikkelde modules. “Zo kunnen we alle belangrijke onderdelen en afdelingen van een bedrijf in deze software integreren,” vertelt François Loyens. “Hecht u belang aan kwaliteit? Dan installeren we de QCC uitbreiding. Bestaan er veel uitvoeringen van uw producten? Dan kunt u de module ‘Productconfigurator’ goed gebruiken.”

Persoonlijke opvolging
François Loyens had jarenlang zelf directiefuncties in productie- en distributieomgevingen. “Daardoor weet ik wat onze klanten nodig hebben,” beklemtoont hij. “Het grote voordeel voor hen is onze kennis in hun sector. Iedere klant volg ik bovendien persoonlijk op. Om een ERP project te doen slagen, zijn advies en opleiding namelijk cruciaal, naast het bekijken van de huidige processen met een open vizier.”

‘Supply Chain Award’ voor kmo’s’
Dat de aanpak van CreaChain werkt, bewijst de winst in 2009 in de ‘Supply Chain Award voor kmo’s’. “We realiseerden bij metaalbedrijf Hegge een integratie van EDI (Electronic Data Interchange) met ERP. Dat leverde onder meer een doorgedreven elektronische facturatie, efficiëntere werkmethoden en erg veel kostenbesparingen op. Deze resultaten overtuigden de jury.”

“Eerst leren rijden, dan pas racen”
Het volledige uitrollen van het ERP pakket neemt ongeveer zes maanden in beslag. “Die tijd heb je in het algemeen nodig,” zegt François Loyens. “Onder meer vanwege de opleiding van het personeel. We zorgen ervoor dat na dat half jaar iedereen het nieuwe systeem toepast. Maar eerst moet je leren rijden, daarna pas kan je racen.”


Lodewijk de Raetlaan 5 bus 1 – 3900 Overpelt – T 011 80 20 38 – info@creachain.comwww.creachain.com