Damhert is laureaat van KMO-award van Unizo

Grete Remen: "We dragen innovatie bewust hoog in het vaandel.
Grete Remen: "We dragen innovatie bewust hoog in het vaandel.

“Een bedrijfsleider moet zijn nek durven uitsteken”

De KMO-award van UNIZO werd toegekend aan specialist in ge­zondheidsproducten Damhert uit Heusden-Zolder. Op weg naar de prijsuitreiking polsten we zaakvoerder Grete Remen naar haar eerste indrukken. Het is overigens al het tweede jaar op rij dat Damhert een belangrijke prijs in de wacht sleept. Vorig jaar won het bedrijf de Livia-award.

Limburg Manager : Wat is het geheim van het succes van Damhert?
Grete Remen: “Het succes van Damhert is op de eerste plaats het suc­ces van de .loso.e van dit bedrijf. Uiteraard zijn wij commercieel ingesteld, maar dan wel met groot respect voor mens, dier en milieu. Daarnaast is het van doorslaggevend belang dat achter Damhert een sterk team staat. Delegeren is erg belangrijk in de bedrijfswereld. Het is heel verstandig dat sommige dingen gedaan worden door mensen die daar meer verstand van hebben dan ikzelf. Als derde belangrijke factor zou ik innovatie willen ver­melden. Een KMO moet het aandurven om innovatief te zijn, de bedrijfs­leider moet zijn nek durven uitsteken. In ons geval hebben we met succes nieuwe producten op de markt gebracht, waarbij ik uiteraard spontaan denk aan onze producten die met Tagatose worden gezoet. We dragen innovatie bewust hoog in het vaandel en dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom we bij UNIZO in de prijzen zijn gevallen.”

Limburg Manager : Hoe belangrijk is het winnen van zo’n award?
Grete Remen: “Heel belangrijk, zowel voor het Damhert-team als voor mezelf. De afgelopen jaren hebben we bijna dag en nacht gewerkt aan het in de markt zetten van Tagatose. Het winnen van een prijs doet deugd, maar het mag vanzelfsprekend geen eindpunt zijn. We laten ons niet afremmen door de smaak van het succes, maar gaan gewoon op hetzelfde elan verder als voorheen.”

Jos Sterk