Danny Moors bvba – Duurzame warmte

Als we morgen nog een leefbare planeet willen, dan moeten we vandaag fors en kordaat investeren in hernieuwbare energiebronnen en duurzame technologieën. Ook Danny Moors, zaakvoerder van de Danny Moors bvba, is zich hiervan bewust. Daarom spitst hij zich met zijn bedrijf onder meer toe op de renovatie van stookinstallaties.

Danny Moors: “Wij kunnen toestellen met hernieuwbare technologie op een vakkundige manier vervangen of aanpassen.”

Danny Moors: “Privéwoningen – maar ook bedrijven – hebben vaak nog verwarmingsinstallaties die verscheidene tientallen jaren oud zijn. Die beschikken niet over de nieuwste, ‘zuinige’ technologieën. Hierdoor kunnen deze installaties echte slokoppen in verbruik zijn. Bovendien zijn ze niet voorzien van toestellen met hernieuwbare technologie, zoals zonneboilers of warmtepompen. Wij kunnen die installaties op een vakkundige manier vervangen of aanpassen.”

“De gaswarmtepomp betekent een extra investering van 10.000 euro, maar ze levert een jaarlijkse  besparing van 1.505 euro op.”

Gaswarmtepomp
Afgelopen zomer installeerde Danny Moors een verwarmingsinstallatie met gaswarmtepomp in de sporthal van Herderen (Riemst). De nieuwe installatie levert nu alvast een fikse besparing aan verwarmingskosten op.
“In de sporthal van Herderen stonden tot voor kort twee stookolieketels van meer dan dertig jaar oud,” zegt Danny Moors. “Die waren dringend aan vervanging toe. We hebben een gasabsorptiewarmtepomp geïnstalleerd. De gaswarmtepomp betekent een extra investering van 10.000 euro, maar ze levert – vergeleken met een installatie met uitsluitend een condenserende gasketel – een jaarlijkse  besparing van 1.505 euro op. Eventuele premies of fiscale voordelen zijn hier nog niet eens in verrekend. Bovendien haal je met deze installatie watertemperaturen tot 70°C. Bij standaard warmtepompen is dat niet altijd mogelijk. Maar voor een locatie waar toch een zeker warmwatercomfort aangewezen is, zoals een sporthal met douches, is dat niet onbelangrijk.”

Volgend jaar in nieuwbouw
Danny Moors telt in totaal acht medewerkers. U kunt er terecht voor sanitair, verwarming, koeling en ventilatie. Het bedrijf biedt een ’24/24 uur’-service, al dan niet met onderhoudscontract. Een groot deel van de omzet van Danny Moors komt uit opdrachten van diverse bouwpromotoren. Daarnaast werkt de onderneming voor bedrijven, overheid en particulieren.

In de loop van volgend jaar verhuist Danny Moors bvba naar het industrieterrein ‘De Spelver’ in Bilzen. De plannen voor een gloednieuw bedrijfsgebouw liggen klaar. Danny Moors investeert met andere woorden niet alleen in duurzame technologie maar ook in gezonde groei.

 

Bammestraat 58 – 3740 Bilzen
T 012 45 65 87 – info@dannymoors.be – www.dannymoors.be