DEAPLUS Zolder – Designtopper uit Heusden-Zolder gaat voor het totaalontwerp

Het Zolderse DEAPLUS is al 25 jaar een begrip op gebied van keukens, badkamers, wandkasten en dressings, en gaat daar sinds kort nog een stapje verder in. Al die componenten worden in toenemende mate samen geleverd, in een strak ontworpen totaalconcept en in alle stijlen.

Rob Houben.

Originele ontwerpen zijn altijd al een kernelement in het aanbod van DEAPLUS geweest. Het Zolderse bedrijf begon als fabrikant en plaatser van sanitaire meubels. Later kwamen daar ook keukens, inbouwkasten en dressings bij, toen die elementen belangrijk begonnen te worden in het ontwerp van een woning. En sinds kort gaat het bedrijf nog een echelon verder: de interieurontwerpers die het in dienst heeft, werken samen met de architect of de bouwheer een totaalconcept uit voor alle kamers van een woning of appartement.

“De eindklant is erg gevoelig geworden voor design, en staat onder invloed van talloze voorbeelden in magazines,” zegt Rob Houben, sales & marketing manager bij DEAPLUS. “Daar ligt net de uitdaging voor ons: voorbeelden aanreiken die de klant niet zelf zou kunnen bedenken. Want om alles in één strak en weloverwogen concept te gieten, daar heb je een welbepaalde kennis en vooral veel ervaring voor nodig.”

Verticaal

Dat totaalconcept biedt DEAPLUS aan voor de twee klantengroepen die het bedrijf traditioneel bedient: architecten en bouwheren van grote projecten, die het merendeel van de klandizie uitmaken, maar ook de ondernemende particulier. Dankzij de verticale structuur van het bedrijf is het ook geen probleem om elke fase in de ontwikkeling op te volgen: DEAPLUS gaat namelijk mee van ontwerp via fabricage tot plaatsing. “Het feit dat we alles in eigen huis ontwerpen én fabriceren, en het vervolgens ook bij de klant komen plaatsen, maakte ons sterk in maatwerk,” zegt Houben. “We kunnen meubels maken die tot op de millimeter in het ontwerp passen. En we reageren snel als er vragen of opmerkingen zijn: waar andere bedrijven in onze sector zich moeten beroepen op de fabrikant, komen wij meteen met een eigen oplossing.”

Om bij de top te blijven, wordt er momenteel ook stevig geïnvesteerd. De fabriek in Zolder (Nuno Design) zal worden gerenoveerd, en 40% van het machinepark wordt vervangen om mee te kunnen zijn met de nieuwste designtrends. De fabriek in het Nederlandse Bladel (Beda Keukens), die ook tot de Groep Deaplus behoort, werd eerder al gemoderniseerd. Zij zorgen voor de productie van maatkasten voor zowel DEAPLUS in België als voor de Nederlandse Keukenleveranciers. Tot slot komt er een satellietvestiging in Wetteren, die het mogelijk moet maken om sneller te reageren aan de andere kant van het land, zeker op gebied van plaatsingen en services. Het bedrijf, dat over het hele land zo’n 150 mensen tewerkstelt, heeft ook al toonzalen in Boortmeerbeek, Hasselt, St.-Pauwels, Schoten en Roeselare. Eén in elke provincie. “Dicht bij de klant staan, is van onwezenlijk belang voor ons,” oppert Houben.

Vlinderstraat 20 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.: 011-53 01 11, Fax: 011-53 74 60
www.groupdeaplus.be