Dimitri Chaniotakis: Jaguar en Land Rover doen het steeds beter als ‘fleetwagen’

Delta Motors is al 13 jaar officiële concessiehouder van Land Rover. En in 2005 kreeg het bedrijf van Dimitri Chaniotakis ook die andere Britse autoglorie, Jaguar, in concessie. Twee premium merken in een premium bedrijf, dat zijn vele klanten een persoonlijke service op topniveau garandeert. Limburg Manager reed naar Maasmechelen voor een gesprek met de man achter Land Rover en Jaguar Maasland.

Dimitri Chaniotakis van Delta Motors: "De sportieve lijn die met de XK Jaguar sportcoupé en cabrio al werd ingezet, zal zich verder doorzetten in een drastische modernisering."Limburg Manager: Het merk Jaguar maakte de voorbije jaren een opmerkelijke herpositionering door.
Dimitri Chaniotakis: “Dat klopt. Een noodzakelijke evolutie. Men besloot enkele jaren geleden om resoluut op een bredere markt te mikken door zich enerzijds een jongere look aan te meten en anderzijds een competitieve prijssetting door te voeren. Dat op zich is goed geslaagd, alleen heeft Jaguar tot nu toe het verhoopte volume niet kunnen realiseren. Met de kwaliteit, prestaties en uitstraling van de Jaguar-modellen heeft dat alleszins niets te maken. Het zijn topwagens, zoals men van dit Britse luxemerk mag verwachten.”

Limburg Manager: Hoe ziet de toekomst voor Jaguar er vandaag uit?
Dimitri Chaniotakis: “In plaats van het ‘downgraden’, zoals men eerst deed, kiest men opnieuw de weg van exclusiviteit. De sportieve lijn die met de XK sportcoupé en cabrio al werd ingezet, zal zich verder doorzetten in een drastische modernisering. Tegen eind dit jaar worden er ook in elk van onze vier modellengamma’s nieuwigheden doorgevoerd en ook de op het Salon van Detroit voorgestelde conceptversie van de XF belooft veel goeds.”

Limburg Manager: Is dat exclusief imago geen hinderpaal om grote volumes te halen?.
Dimitri Chaniotakis: “Dat imagoprobleem speelde ons inderdaad soms parten, vooral in de fleetmarkt. De werknemers zijn wel geïnteresseerd, maar een Jaguar als bedrijfswagen blijkt bij sommige ondernemingen nog steeds moeilijk te liggen. Nochtans geeft een Jaguar als bedrijfswagen vooral een positief signaal: het toont dat je bij een succesvolle onderneming aan de slag bent. Bovendien kan je dat binnen een bedrijf zien als een extra waarde, een appreciatie. Zoals je een aangename werksfeer creëert met een mooi bedrijf en moderne, aangename kantoren, zo zorgt Jaguar voor een exclusief kader op de weg.”

Dieselmotor en Estate

Limburg Manager: De fleetmarkt blijft zonder meer belangrijk voor Jaguar?
Delta MotorsDimitri Chaniotakis: “Jawel, want men kan niet blind blijven voor de sterkte van onze modellen. Een X-Type in 2 liter dieselversie heb je al voor 29.900 euro, inclusief BTW. Een prijs en een basisuitrusting waartegen geen enkele concurrent is opgewassen.  Het fleetaandeel van Jaguar is, vooral sinds er in 2003 een dieselmotor op de markt kwam, groter geworden. Met de invoering van een Estate-versie werd er ook een aantrekkelijke en sportieve breakversie aan het gamma toegevoegd. ”

Limburg Manager: Met Delta Motors heeft u ook Land Rover in concessie. Hoe scoort dit merk bij bedrijven?.
Dimitri Chaniotakis: “Behoorlijk goed, het 4×4-segment zit nog steeds in de lift. De Range Rover Sport, met zijn uitstekende V6-diesel motor, speelt daarin een belangrijke rol. Maar net als met Jaguar merken we bij Land Rover een toegenomen vraag in de fleet, vooral bij directie- en hogere kaderleden. Modellen als de Freelander en Discovery passen overigens perfect binnen de car policy van een bedrijf.”

Limburg Manager: Biedt u speciale diensten en/of pakketten voor de bedrijfswereld?.
Dimitri Chaniotakis: “Voor àlle klanten hebben we een heel complete service. Dat we ook leasingpakketten aanbieden, waarin onder meer verzekering, een 24 uurservice en service na verkoop zitten, is zeker voor bedrijven een bijkomende troef. Zo kunnen we perfect inspelen op de noden van deze klanten.”

Info: www.jaguarmaasland.be,
www.landrovermaasland.be.