Drukkerij Hendrix – Bloeiend familiebedrijf met rijke historiek

Drukkerij Hendrix is een bloeiend familiebedrijf met een rijke historie, voortbouwend op de kennis en ervaring van twee generaties en vertrouwend op hun eigen kracht voor de toekomst. “Al 75 jaar bundelen wij onze krachten om de klant te bedienen. Ieder op z’n eigen werkterrein in het bedrijf, met z’n eigen expertise, maar verbonden door eenzelfde doel: vakmanschap leveren in de breedste zin van het woord. Aan het woord is Liesbeth Hendrix, sinds kort afgevaardigd bestuurder van deze commerciële drukkerij. “Ikzelf sta in voor de zakelijke kant, Kathleen Hendrix heeft de prepress-afdeling onder haar hoede en Wim Hendrix neem de productie voor zijn rekening,” aldus Liesbeth.

 

Drukkerij Hendrix
Wim, Liesbeth en Kathleen Hendrix.

Drukkerij Hendrix staat garant voor kwalitatief hoogstaande en innovatieve drukwerkproducties. “Of het nu om reclamedrukwerk, boeken, catalogi, brochures of glossy magazines gaat: altijd zorgen wij voor een meesterlijk resultaat waarbij we primair onze klanten willen ontzorgen.”

Familiebedrijf
Dat Drukkerij Hendrix een familiebedrijf is, heeft verschillende voordelen. “Door de familiale, informele sfeer die hier heerst, zijn we nauwer betrokken bij het productieproces en hebben we rechtstreeks contact met de klanten. Zo kunnen we flexibeler zijn en korter op de bal spelen. Doordat we zelf op de werkvloer staan, zijn we ook voor onze 43 werknemers direct aanspreekbaar. Gemotiveerde en goed opgeleide werknemers werken immers efficiënter en dat resulteert in een beter eindproduct. Bovendien zorgt ons intern kwaliteitsproces en de procesoptimalisering binnen de verschillende productieafdelingen ervoor dat we vanaf het eerste contact met de klant tot de aflevering een excellente kwaliteit garanderen.”

Milieuvriendelijk en efficiënt
Sinds 2009 is de drukkerij gevestigd in een modern gebouw van circa 7000 m². Ook al vielen de plannen van de verhuis net samen met het begin van de crisis, toch bleek het de juiste keuze. “Op deze nieuwe locatie hebben we onze afdelingen praktischer en met de nieuwste technologie kunnen inrichten. Dankzij sterk geautomatiseerde drukpersen, uitgerust met een inline-kleurmeting en aansluiting op een centraal inktsysteem, werken we niet alleen milieuvriendelijker, maar ook sneller en efficiënter. Investeren in innovatieve oplossingen zijn in onze sector dan ook uiterst belangrijk. Het behalen van de ISO 12647-2 voor het gestandaardiseerd offsetdrukken was dan ook een belangrijke innovatieve verwezenlijking waardoor we een constante kleurkwaliteit kunnen aanbieden aan onze klanten.” “Daarenboven onthouden we vooral dat naast prima kwaliteit, korte levertermijnen en een puike service, goede klantenrelaties onze belangrijkste ambities blijven.”

Groen drukwerk
Onze maatschappelijke plicht om onze omgeving te respecteren, is structureel in ons beleid ingebakken. Binnen ons bedrijf doen we al het mogelijke om de milieuoverlast die ons productieproces veroorzaakt, terug te dringen:
inkten op basis van plantaardige oliën, verdeeld via een centrale pomp
alcoholarme productie
sorteren van afval, papier, alu-platen, pallets, plastiek folie, inktcartridges,…
drukken op chloorvrij gebleekt papier en op aanvraag FSC gecertificeerd papier
opvangen van afvalwater en inzetten voor verder intern gebruik zoals sanitair
100% groene stroom
eigen transport waarbij routes optimaal worden ingericht
Drukkerij Hendrix is steeds bezig met productieprocessen en kwaliteitsprocessen te verbeteren, zonder het milieuaspect uit het oog te verliezen.

logo drukkerij Hendrix