Dynama – “Overbodige ritten met lege containers vermijden”

“De uitvinder van die ingenieuze transporteerbare ‘ijzeren doos’ is briljant,” zegt Noël Maesen, zaakvoerder van transportfirma Dynama in Lanaken, al 20 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal zeecontainertransport. Hij kent al jaren de klappen van de zweep. De stiel is hem immers met de paplepel ingegoten door zijn vader, die destijds begonnen is als kolenboer met één enkele vrachtwagen. Zelf is Noël Maesen 12 jaar lang vrachtwagenchauffeur geweest.

Noël Maesen.

Dynama beschikt over zes vrachtwagens die voldoen aan de ‘euro 5-norm’, 15 polyvalente chassis en 20 zelfstandige vrachtwagenchauffeurs in onderaanneming die wekelijks 150 vrachten vervoeren. Grondstoffen en afgewerkte producten, maar ook gevaarlijke goederen worden door Dynama in zeecontainers van 20 tot 45 voet getransporteerd. “Door het frequente gebruik van combinatietransport vermijden we onnodige ritten met lege containers,” aldus Maesen. “Dat is bevorderlijk voor het milieu en bovendien voordelig voor de klant, omdat we door dit systeem de prijs sterk kunnen drukken. Verder beschikken we op het terrein over een containerterminal waar we geladen of ongeladen containers stockeren in afwachting tot ze opnieuw gebruikt worden.”

Spoorwegterminal

Momenteel zijn de werkzaamheden aan de rechtstreekse treinlijn van Lanaken naar de haven van Antwerpen volop bezig. “Dat is een van de redenen waarom we twee jaar geleden naar hier verhuisd zijn,” verduidelijkt Maesen. “De spoorwegterminal zal veel deuren openen voor de transportsector in Limburg. We vermijden zo filevorming, brandstofverbruik, nutteloze werkuren en kunnen een nog snellere service leveren aan onze klanten. Per slot van rekening rijdt een chauffeur al gauw vijf uur over een heen- en terugrit van Genk naar Antwerpen. Met de spoorwegterminal kunnen we zeven à acht ritten op een dag verwezenlijken, waardoor we nog stipter kunnen tewerk gaan. Ook onze samenwerking met Haven Genk heeft ons dezelfde voordelen opgeleverd.” Diresco, Gielen Recyclage, ACL, Hapag-Lloyd, Curfs en 3M zijn maar enkelen uit de lange lijst van trouwe klanten van Dynama.

TLN-planner

Via een TLN-planner is Dynama in staat om zeer nauwkeurige vrachtprijzen te bereken. Nadat het begin- en eindpunt van een bepaalde route is ingegeven, berekend de planner automatisch de meest juiste prijs die de klant zal moeten betalen, inclusief kosten. Verder zijn alle vrachtwagens uitgerust met een carrierweb, een boordcomputer met ingebouwde navigatie gebaseerd op webtechnologie. “Het carrierweb registreert op elk moment van de dag de precieze locatie van onze vrachtwagens en dat stelt ons in staat om ten allen tijde snel in te grijpen bij eventuele problemen.”

‘Time is money!’, een statement dat door het Lanakense familiebedrijf erg hoog in het vaandel gedragen wordt. “We vinden het belangrijk dat de vooropgestelde leveringstijden strikt nageleefd worden. Die visie draagt zeker bij tot ons succes. Want een trouw klantenbestand dat al 20 jaar meegaat, dat verdien je niet zomaar,” besluit de zaakvoerder.

Industrieweg 6 – 3620 Lanaken
Tel.: 089-71 62 30 – Fax: 089-71 44 48
info@dynama.eu
www.dynama.eu