Elbo Signs and Technology – “Een bedrijfsgevel is ook een visitekaartje”

Van de lokale bakker tot een multinational in Japan: Elbo Signs and Technology is al meer dan 60 jaar een toonaangevend bedrijf op vlak van lichtreclames, pylonen en decoratieve gevelopschriften. Het familiebedrijf uit het hartje van Hasselt heeft niet voor niets klanten in meer dan 75 landen.

Luc Steegmans: “Architecten die een totaalplaatje aan hun bouwheer willen voorstellen, kunnen altijd beroep op ons doen.”
Luc Steegmans: “Architecten die een totaalplaatje aan hun bouwheer willen voorstellen, kunnen altijd beroep op ons doen.”

Er staan flink wat grote namen op het palmares van Elbo Signs and Technology. Van Plopsaland, H. Essers, Kinepolis, Het Belang van Limburg tot KBC, Mercedes-Benz en Pfizer. “Mensen leggen snel een link tussen de kwaliteit van een bedrijf en haar gevel,” zegt Luc Steegmans. “Wij helpen een bedrijf – hoe klein of groot ook – om zich te onderscheiden van concurrenten. Een bedrijfsgevel is ook een visitekaartje.”

Energiebewust
Om de kwaliteit van haar installaties te kunnen waarborgen, doet Elbo Signs and Technology alles in eigen beheer. De fabricagehal in Hasselt is uitgerust voor grote volumes waardoor Elbo altijd binnen aanvaardbare tijdsbestekken kan leveren. “Bovendien kiezen we niet enkel duurzame materialen maar selecteren we ook de meest energiezuinige oplossingen, dat zijn niet altijd leds,” legt Luc Steegmans uit.

Uitbreidingsplannen?
Elbo Signs and Technology werkt geregeld samen met architecten. “Grote gevelbekledingen vereisen vaak speciale bouwkundige voorzieningen,” stelt Luc Steegmans. “Architecten die een totaalplaatje aan hun bouwheer willen voorstellen, kunnen altijd beroep op ons doen. Zo integreren we de gevelopschriften of lichtinstallaties al op de blauwdrukken.”

Bedrijf: Elbo Signs & TechnologyService en onderhoud
Een lichtreclame of gevelopschrift is een prima investering. Het geeft uw bedrijf voor pakweg tien jaar een mooie uitstraling en vergt weinig onderhoud. Elbo Signs and Technology is niet enkel verantwoordelijk voor de productie en plaatsing. “Elke technische installatie heeft onderhoud nodig,” zegt Luc Steegmans. “Wij houden nauwgezette schema’s bij over het aantal branduren en vervangen de verlichting in lichtreclames preventief zodat de gevels van onze klanten altijd mooi en fris ogen. Een gevel is – zeker ’s avonds – een baken.”

Internationaal actief
Elbo Signs and Technology is erg actief in het buitenland. Heel wat multinationals doen beroep op het Hasseltse bedrijf. “Internationale groepen willen de zekerheid dat hun gevels in bijvoorbeeld Tokyo en Sao Paulo identiek ogen. Aangezien wij alles in eigen huis produceren, kunnen we dezelfde vormen en kleuren garanderen,” vertelt Luc Steegmans. “We hebben wereldwijd betrouwbare partners voor de plaatsing en het onderhoud.”

elbo logoSint-Truidersteenweg 276 – 3500 Hasselt – T 011 27 22 33 – marketing@elbosigns.comwww.elbosigns.com