Electro Geerts – Elektrotechnisch bedrijf gespecialiseerd in industriële installaties en onderhoud

Vanuit een eenmanszaak bouwde Guido Geerts zijn bedrijf uit tot een firma van industriële installaties en machines automatisatie. “Tot onze klanten behoren bedrijven uit de voedingssector en diverse, maar we beschikken over de technologische kunde en snelheid om eender welke faciliteit van installatie te installeren nieuwbouw – uitbreiding – onderhoud – datanetwerk – PLC besturingen en automatisatie.”

Guido Geerts.

Guido Geerts werkt al praktisch zijn hele leven in de elektriciteitssector en ging in 1993 als zelfstandige aan de slag. Hij haalde al snel enkele grote bekabelingprojecten binnen bij bedrijven in de voedingssector, waar hij de bekabeling van fabrieksmachines en utiliteit plaatste en aansloot. “Ondertussen kennen we die bepaalde industrie,” zegt Geerts. “We kennen de normen die er gelden: van welk gereedschap we mogen gebruiken tot welke kledij we mogen dragen. 50% van onze omzet zit dan ook in de voedingssector, want we groeien mee met onze klanten.”

Momenteel werken vijf mensen bij Electro Geerts, maar de oprichter wil dat binnen twee jaar optrekken naar 12. Ook worden de capaciteiten op gebied van software in het Lummense atelier momenteel opgevijzeld. “Als we de installatie van de klant en zijn machines ook intern kunnen testen, spelen we veel korter op de bal,” zegt Geerts.

In de toekomst wil het bedrijf ook in de richting van utiliteit evalueren met nieuwe bedrijvigheden op het gebied van energiebeheer, (zonnepanelen, Cosφ verbetering, energiemonitoring) voor industrieel en particulieren gebruik. “Gezien de groeiende maatschappelijke verplichting om groene stroom te gebruiken, zit daar een belangrijke markt voor de toekomst in.”

Europaweg 4A, 3560 Lummen
Tel.: 011-42 92 05, info@electrogeerts.be, www.electrogeerts.be