Electro Panis – “Wie kan rekenen, heeft zonnepanelen”

“Het is de bedoeling dat ik met mijn diensten/producten opdrachtgevers geld kan laten verdienen,” stelt Kees Kuijper, zaakvoerder van Electro Panis in Lanaken, specialist in de verkoop en plaatsing van PV-zonnepanelen en LED-verlichting aan particulieren en kmo’s. “Eerlijk voorlichten staat op nummer één. Als ik mijn klanten geen toegevoegde waarde kan leveren, begin ik er niet aan.”
Kamiel Panis en Kees Kuijper.

Zonnepanelen brengen op

Electro Panis levert en plaatst amorfe en kristallijne zonnepanelen. Daarvoor is het Lanakens bedrijf aangesloten bij een van de grootste zonnepanelenleveranciers in ons land, mede vanwege inkoopvoordelen en expertise uitwisseling. Op dit moment kan je in België bij de aankoop van zonnepanelen rekenen op diverse inkomstenbronnen, zijnde groenstroomcertificaten, een vermindering van het eigen verbruik, investeringsaftrek en de fiscale belastingvermindering. “We vinden het belangrijk dat de terugverdientijd van zonnepanelen de moeite waard is om de investering aan te gaan,” aldus Kuijper. “Na vijf jaar zijn KMO’s en particulieren al dik geld aan het verdienen en dat is wat telt.”

Multifunctionele LED-verlichting

LED-verlichting kent het laatste jaar een enorme opwaardering, mede door de crisis. “Tegenwoordig krijg je voor minder geld, meer techniek. Deze innovatieve vorm van verlichting is bijzonder veilig (bevat geen kwik zoals in spaarlampen) en biedt oneindig veel mogelijkheden wat betreft kleuren en lichtsterkte,” weet de zaakvoerder nog. “Kijk maar naar de dimbare modellen op de markt. Toch blijft het een specifiek product dat op dit moment nog de nodige expertise vraagt qua plaatsing en advisering. En daar komen wij in het verhaal. Ik voorspel wel dat alle LED-verlichting op langere termijn meer ‘consumer friendly’ zal zijn.”

Bosstraat 109
3620 Lanaken
Tel.: 089-71 60 87
Fax: 089-71 24 41
www.electropanis.com