Elektriciteitswerken Bastiaens – “Voor zonnepanelen al partner van Schüco sinds 2006”

Bedrijven die rendement willen halen uit zonne-energie vinden in Elektriciteitswerken Bastiaens uit Lommel de perfecte partner. “Al sinds 2006 werken wij exclusief met het Duitse topmerk Schüco,” vertelt Geert Bastiaens. “Samen met onze vakkundige plaatsing garandeert dit voor vele jaren een zorgeloze werking.” Naast de zonnepanelen specialiseert Bastiaens zich in een totaalservice voor alle vormen van elektriciteitswerken.

Nadine Wellens en Geert Bastiaens: “Wij zijn betrokken bij het volledige bouwproces.”

Samen met zijn echtgenote, Nadine Wellens, richtte Geert Bastiaens 12 jaar geleden de bvba Elektriciteitswerken Bastiaens op. Deze groeide voort uit de eenmanszaak die Geert in 1997 had opgestart. Daarvoor werkte hij zeven jaar in dienstverband als gediplomeerd elektricien. “Deze vakkennis biedt me de nodige technische basis om mijn team van 13 medewerkers aan te sturen,” vertelt Geert Bastiaens. “We beschikken over vier ploegen van elektriciens die dagelijks de baan op gaan voor kleinere en grote projecten. We werken voor particulieren en bedrijven, zowel nieuwbouw als volledige renovaties. Ondanks onze schaalgrootte blijf ik het eerste aanspreekpunt voor onze klanten.”

Elektriciteit uit zonlicht
Als aannemer voor algemene elektriciteitswerken sprong Bastiaens al in 2006 op de kar van de zonnepanelen. “Wij behoren nog tot de echte pioniers,” lacht hij. “Vanaf de eerste dag kozen wij voor de topkwaliteit van Schüco. Deze Duitse firma levert elk onderdeel van onze zonne-installaties. Zo ontstaan er nooit discussies over verantwoordelijkheden. Bovendien werken zij met de strengst mogelijke kwaliteitsnormen. Schüco heeft in België een volwaardige vestiging, iets dat onze klanten extra vertrouwen inboezemt. Als officiële partner gebruiken wij dit kwaliteitsmerk zowel voor particuliere opdrachten als voor zonnepanelen op bedrijfs- of kantoorgebouwen. Bedrijfsleiders horen graag dat onze panelen gecertificeerd zijn voor wind- en drukkracht.”

Totaalservice voor elektriciteit
De grote kracht van Bastiaens schuilt in de totaalservice. “Naast alle elektriciteitswerken kunnen klanten op ons rekenen voor het leveren en plaatsen van verlichting, het verluchtingssysteem, een inbraak- of brandalarm, domotica, een centraal stofzuigersysteem en warmtepompen. Op die manier zijn we betrokken bij het volledige bouwproces.”

Merkentrouw
Bastiaens werkt enkel met kwaliteitsmerken. “Zo kiezen we voor domotica bijvoorbeeld voor het betaalbare en gemakkelijk programmeerbare Smart House. Daikin voorziet ons van warmtepompen. We zijn ook zeer merkentrouw. Ik weet graag wat ik aan mijn leveranciers heb, en andersom.”