Elmech Services – Elektromechanisch onderhoud in de ruimste zin van het woord

Op de vraag ‘Wat doet Elmech Services?’ geeft zaakvoerder Johan Vanoppen een uitgebreid en enthousiast antwoord. Van installatie- en machinebouw, industriële vernieuwing en verhuiswerkzaamheden, tot constructiewerken, afwerking en onderhoudsservice. Eén aanspreekpunt met andere woorden, voor ‘alles’.

Johan Vanoppen: “Crisistijden bieden ons nieuwe opportuniteiten en brengen ons nieuwe klanten aan.”

Willy Ceyssens springt hem bij: “Vergelijk het met een sleutel-op-de-deurwoning. We luisteren naar de vraag van de klant en leveren desgewenst all-in-projecten: ontwikkeling, 3D-ontwerpen, volledige uitvoering en eindafwerking.”

Spontane en gecontroleerde groei
Vijftien jaar geleden startten ondernemers Johan Vanoppen en Erwin Plessers vanuit de onderhoudstechniek een eigen bedrijf op. Het groeide uit tot heel wat meer dan onderhoudsdiensten. Omwille van de steeds groeiende vraag van onze klanten kenden we een spontane en gecontroleerde groei. Uitbreiding van het personeel en machinepark ondersteunden onze gestage groei.

“We nemen nooit méér aan dan dat we aankunnen. Als een bedrijf productielijnen stillegt omdat wij een machine of installatie ombouwen, dan is het nakomen van de vooropgestelde timing van het grootste belang.”

Kansen in crisistijd
“We hebben eigenlijk nooit actief reclame gemaakt. Dankzij mond-tot-mondreclame kwamen de klanten als vanzelf. Crisistijden bieden ons nieuwe opportuniteiten en brengen ons nieuwe klanten aan. Doordat bedrijven hun kostenstructuur kritischer bekijken, wordt er meer marktonderzoek gedaan en komen zo bij ons terecht. Wij plukken de vruchten van die hernieuwde blik, omdat wij ons voortdurend afvragen: kan het beter of anders, kunnen we besparen? De crisis biedt ons kansen die zich anders misschien niet hadden aangediend.”

Management op de werf
Een van de sterke punten van Elmech Services is de vlakke structuur. Het management staat mee op de werkvloer. “Door onze korte, niet-hiërarchische communicatielijnen weet iedereen perfect hoe alles in elkaar steekt en kunnen we bijzonder snel en flexibel werken,” aldus zaakvoerder Johan Vanoppen.