Enerconstruct/Solargy – Uw nieuwe woning is klaar op nauwelijks drie maanden tijd

“Op amper enkele maanden tijd is je nieuwe woning klaar,” zegt Walter Colson van Enerconstruct uit Houthalen-Helchteren wanneer we hem vragen naar één van de grote voordelen van houtskeletbouw. “Maar er zijn er nog zoveel meer,” voegt hij er snel aan toe.

“Alles gebeurt in eigen beheer, wij hebben alle vaklui zelf in dienst.”

Enerconstruct is vooral bekend voor z’n professionele dakwerken. Dat doen ze nog steeds, maar intussen hebben ze ook een mooie reputatie opgebouwd in de wereld van houtskeletbouw. “Een branche die nog steeds groeit,” zegt Walter Colson. “Houtskeletbouw heeft zo z’n voordelen. Snelheid is er maar één. Op amper twaalf weken tijd is je woning verfklaar. Alle elementen worden op voorhand in een atelier minutieus nauwkeurig geproduceerd. Enkel de montage gebeurt ter plaatse. Alle stijlen zijn mogelijk, van oerklassiek tot strak modern en van heel eenvoudig tot echte architecturale meesterwerken.

Brandveilig
De isolerende eigenschappen van hout zijn bekend. Kortom, met dit type woningen bespaart u op energie. “Bovendien is het binnenklimaat erg gezond. Het hout wordt zo bewerkt dat de huizen ook nog eens super brandveilig zijn. Ecologisch mag je spreken van duurzame woningen: het hout is gecertificeerd en het E-peil is heel erg laag.”

Samen met zusteronderneming Solargy heeft Enerconstruct zich toegelegd op totaalprojecten: van de eerst schop in de grond tot de laatste klink aan de deur en alle activiteiten daartussen. “Solargy is verantwoordelijk voor de plaatsing van de energievoorzieningen. We focussen ons vooral op alternatieve energie door het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.” Daarnaast tekenen ze eveneens voor een modern wooncomfort dankzij de volledige installatie van domotica. Verlichting, verwarming of beveiliging: u beheert het allemaal met één vinger via een touchpanel of zelfs uw iPad of smartphone.

Eén aanspreekpunt
Enerconstruct en Solargy nemen de volledige bouw van uw woning voor hun rekening, van de grondwerken tot de afwerking. “Alles gebeurt in eigen beheer, wij hebben alle vaklui zelf in dienst.” Dit heeft uiteraard enkel maar voordelen, zowel voor de architect als de bouwheer. “Er is maar één aanspreekpunt,” zegt Walter Colson. “Wanneer er zich toch een probleem zou voordoen, weet je meteen tot wie je je moet richten. Daarnaast kunnen we alles perfect plannen. Wanneer de ene opdracht klaar is, staat de volgende klaar om met een nieuwe taak te starten. Enkel op die manier kan je een woning op zo een korte tijd woonklaar maken.”

 

 

Centrum-Zuid 3023 – 3530 Houthalen-Helchteren
T 011 98 81 29
info@solargy.be –www.solargy.be