Energie Center Geuns – “We laten de klanten een dansje doen op uitgestalde zonnepanelen”

“Een heleboel onschuldige mensen worden dagelijks slecht geïnformeerd,” aldus Mike Geuns, zaakvoerder en projectleider van Energie Center Geuns in Hechtel-Eksel, al 15 jaar specialist in het plaatsen en onderhouden van warmtepompen, zonnepanelen, ventilatie met warmterecuperatie en airco. “De enige die er beter van wordt, is de leverancier, niet de klant.”“Het probleem waar de klant mee zit, moet eigenlijk ons probleem worden,” gaat hij verder. “Wij gaan samen met hen op zoek naar energiezuinige oplossingen.” Energie Center Geuns bouwt op een ervaring van liefst 15 jaar in het zoeken naar kwaliteitsoplossingen op vlak van klimaatbeheersing voor middelgrote en grote bedrijven en particulieren in heel België.

Correct advies

Het is vooral de persoonlijke aanpak, begeleiding en advisering die centraal staan bij de Ekselse firma. “Wij informeren de klant zo goed mogelijk over het product, maar ook over de daarbij horende reglementering inzake het verkrijgen van premies. Belangrijk daar is dat we de mensen kalmeren. Tegenwoordig wil men teveel investeren in groene energie met het oog op makkelijk geldgewin. Zoveel mogelijk zonnepanelen kopen, om zoveel mogelijk premies te krijgen. Dat is een mes dat langs twee kanten snijdt, want daar komt hoe dan ook een belasting achteraan. Het is belangrijk dat de klant de complete informatie begrijpt en vooral weet wat het hem wel of niet opbrengt. Kwaliteit heeft altijd een prijs, maar correct advies is niet te betalen.”

Kwaliteit wint altijd!

Energie Center Geuns beschikt over een afdeling kwaliteitszonnepanelen van het Duitse merk Schüco die tot de derde grootste in de regio behoort. “We verzorgen projecten van acht tot 1.000 panelen,” vult de zaakvoerder aan. Doordat de firma rechtstreeks aankoopt bij de fabrikant kunnen ze ook correcte prijzen hanteren.

“Een warmtepomp – in feite een omgekeerde koelkast met superzuinige motoren – is de verwarming van de toekomst,” weet Geuns nog. “Omdat die CO2-neutraal is en de rendementen gemiddeld 30 tot 60% hoger liggen dan de bestaande verwarming met fossiele brandstoffen. Ze besparen op zichzelf heel veel.” Energie Center Geuns is hoofdverdeler van het Japanse merk Toshiba in drie provincies.

Dansje op zonnepanelen

Energie Center Geuns beschikt over een ruime toonzaal waar de klanten alle producten kunnen zien, horen en voelen. “We willen de nadruk leggen op de degelijkheid van de producten. Het gaat zelfs zo ver dat ik mijn klanten ooit een dansje heb laten doen op de uitgestalde zonnepanelen, zodat ze met hun eigen ogen konden zien hoe stevig ze zijn.” (lacht)

Doorgedreven onderzoek

Het Ekselse bedrijf werkte onlangs samen met een bepaalde woningbouwer aan een proefproject. Bij de bouw van de woningen werd enkel gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. De metingen worden nu uitgevoerd door de K.U. Leuven en daarna doorgestuurd naar het warmtepompplatform. Vervolgens gaan ze richting regering voor het verkrijgen van meer premies. “Enorm trots zijn we op een project dat we uitvoerden bij spuitgieterij E.S. Plastics (voormalige EKW) in Eksel. Zij mogen zich sinds kort de ‘meest groene onderneming’ in de buurt noemen. Daar plaatsten we liefst 470 zonnepanelen, warmtepompen en zorgden er voor warmterecuperatie.”

Steenovenstraat 21/2
3941 Eksel
Tel.: 011-63 45 32
Fax: 011-61 25 63
www.aircogeuns.net
www.zonnepanelencenter.be
info@aircogeuns.be