Eurosys opent megastore en breidt aanbod nog verder uit

Naast het grootste aanbod in informatica, nu ook entertainment

EuroSys/IT-Solutions Group, de bekende hardware- en dienstenleverancier, richt zich naast de B2B-markt al langer op het consumentensegment met lokale winkelpunten. Het Hasseltse verkooppunt spant wat dat betreft de kroon. “Het is een megastore met maar liefst 1.000 m2 informaticaplezier; de grootste IT-winkel in Limburg en Brabant en de sterkste in service,” zegt EuroSys-stichter Mark Lens. Om de klant nog meer op zijn wenken te bedienen, komt daar ook nog digitaal entertainment bij. Een mega-aanbod, zoals het een megastore betaamt.

Mark Lens, stichter en gedelegeerd bestuurder van EuroSys, en Gof Vannerum, retail manager megastore Hasselt.Sinds EuroSys enkele jaren geleden een winkel in Hasselt opende, vonden steeds meer informaticagebruikers hun weg naar de vestiging aan de Herkenrodesingel. “Jaar na jaar zijn we met meer dan 30% gegroeid,” zegt Mark Lens die EuroSys in 1990 oprichtte vanuit een heel eigen filosofie: grote kwaliteit, gecombineerd met doorgedreven gratis service voor particulieren. Een succesformule. Het EuroSyswinkelnetwerk – dat naast Hasselt nog 5 andere locaties omvat – zorgt voor een lokaal aanspreekpunt. “Heb je hard- of software nodig of zit je met een IT-probleem? Dan is EuroSys uw partner,” stelt Mark Lens met een voor hem typerend enthousiasme. Dat EuroSys prat kan gaan op een uitzonderlijk uitgebreid IT-aanbod, is voor Mark Lens bijna een evidentie. “Software en hardware aanbieden tegen een competitieve prijs, dat is niets nieuws onder de zon. Kwalitatieve dienstverlening, gratis… Daarin onderscheiden wij ons ten opzichte van onze concullega’s,” aldus Gof Vannerum, retail manager megastore Hasselt.

Open keuken

De Hasseltse megastore beschikt daarom niet alleen over een verkoopsoppervlakte van meer dan 1.000 m2, de open en geïntegreerde technische dienst is exemplarisch voor de EuroSys-filosofie. “Net zoals je in een restaurant wel eens een open keuken kan vinden waar je de koks in al hun vakbekwaamheid kan gadeslaan, zo is onze technische dienst opgevat. We willen onze klanten laten zien hoe onze interne keuken werkt en georganiseerd is.” Anders dan je van een megastore zou vermoeden, is de dienstverlening bij EuroSys persoonlijk en direct. “Wie bij ons een computer koopt, krijgt gratis service. In supermarkten of bij grote retailketens is er vaak een zeer groot gebrek aan service. Bij de meeste computerwinkels moet je betalen voor de service. Bij EuroSys doen we het anders: we bieden als  speciaalzaak een groter assortiment dan de supermarkten en de service is volledig gratis, op voorwaarde natuurlijk dat de PC of notebook bij ons is aangekocht. Heb je een virus op je PC, dan verwijderen wij deze gratis. Wil je je PC een grondige opschoonbeurt geven, dan is dit gratis. Wil je je PC laten uitbreiden met geheugen, harde schijf, enzovoort, dan is de installatie hiervan gratis. Iedereen die bij ons een PC of notebook koopt, kan de PC geheel gratis laten configureren. We voorzien de pc of notebook van de laatste updates en ook de bijhorende software wordt gratis geïnstalleerd,” gaat Vannerum onverstoorbaar voort.

Digitaal home-entertainment

EurosysOm de EuroSys-klanten nog meer op hun wenken te bedienen, pakt de Hasseltse mega-store vanaf september ook uit met een aanbod in digitaal entertainment. “Vandaag worden computers en televisies steeds vaker aan elkaar gekoppeld,” argumenteert de zaakvoerder van de EuroSys / ITSolutions Groep. “De contracten met alle grote spelers in de markt van plasmaschermen, LCD-televisies en HDtoestellen zijn rond. Begin september wordt het aanbod in onze megastore dus nog uitgebreider,” klinkt het. De markt evolueert alsmaar meer richting digitaal home-entertainment, een televisietoestel moet ook gebruikt kunnen worden om foto’s op te bekijken, om mee te surfen op het internet of muziek op  af te spelen. “Ook hiervoor kan men bij EuroSys terecht. Advies bij de aankoop en ondersteuning achteraf zijn uiteraard gratis,” besluit Gof Vannerum.

Info: Eurosys, Herkenrodesingel 85A,
3500 Hasselt, tel.: 011-60 84 24, fax: 011-52 65 82,
www.eurosys.be