Eurosys, Wellux en Wellnessboetiek – “We combineren ICT en welzijn”

Een luxe wellnesscenter en een wellnessboetiek, in hetzelfde pand met een bedrijf in informatica. Het lijkt een wat vreemde combinatie, maar Raf Coomans van Eurosys in Heusden-Zolder draait er zijn hand niet voor om. Sterker nog: bij Wellux zijn wellness en informatica duidelijk geïntegreerd. “Met alle moderne technieken kunnen we klanten nog beter van dienst zijn en het bezoek nog meer personaliseren.”

Raf Coomans: “Mensen kunnen via hun i-Pad de kleuren van de muren kiezen of hun achtergrond.”

Raf Coomans verduidelijkt wat hij bedoelt: “Mensen kunnen via hun i-Pad de kleuren van de muren kiezen of hun achtergrond. Bijvoorbeeld een haardvuur is mogelijk of een zonsondergang. Vrijwel alles is met elektronica te bedienen: het licht, de muziek, … Wij behaalden ook een ISO-9001-kwaliteits-certificaat, en volgens ons zijn we de enige privéwellness in de Benelux die dat heeft. De klant krijgt zo de garantie dat al onze procedures 100 % gecontroleerd zijn.”

De volgende stap is het openen van een wellnesswinkel. “Met wellnessproducten en –behandelingen,” zegt Raf Coomans. “We zijn nu aan het verbouwen, medio oktober gaan we open.”

Wellness voor bedrijven
Wellux richt zijn pijlen ondertussen nadrukkelijk op het bedrijfsleven. “Een wellnessbon als eindejaarsgeschenk voor de medewerkers,” legt Raf Coomans uit. “Of als verjaardagscadeau of ter gelegenheid van secretaressedag. Het is eens iets anders: de medewerkers zullen het zeker waarderen.”

Bruinen onder de douche
Raf Coomans noemt het wellness center ‘een doorgegroeide hobby’. “Wij gaan met zoveel mogelijk trends mee. Zoals de ‘sunshower’: een zonnebank die is ingebouwd in de muur. Je bruint terwijl je onder de douche staat.”

Relaxen bij Wellux betekent dat u in een sfeervolle omgeving kunt genieten van onder meer infrarood en finse sauna, whirlpool, stoomcabine met aromatherapie en regendouches. “We zijn er van overtuigd dat we na enkele jaren telkens wel moeten vernieuwen en investeren in nieuwe technieken en producten,” oordeelt Raf Coomans. “Daarmee houd je het wellnesscentrum interessant en komen de mensen terug. Zeker vandaag willen mensen genieten van het leven. De tijd nemen voor jezelf en tot rust komen in een ontspannende omgeving. Vol verwennerij. Zelfs een overnachting in de wellnessruimte behoort tot de mogelijkheden.”

Ook ICT en digitale televisie
Wie het pand aan de Graaf de Theuxlaan in Heusden-Zolder nadert, wordt vanaf oktober geconfronteerd met drie verschillende namen. EuroSys (informatica), Wellux (wellness) en Wellnessboetiek (wellnesswinkel). Arcoom bvba is de vennootschap waarin al deze activiteiten samenkomen. Raf Coomans: “Wij zijn voor Telenet het enige center voor Heusden-Zolder en randgemeenten. Mensen kunnen hier terecht voor hard- en software, maar ook vooral diensten. Wij willen niet gewoon een product verkopen, maar een oplossing. Een product met de bijhorende diensten, zowel nu in de ICT, als straks in de wellnesswinkel.”