Evens – Minder energie, meer rendement

Energie besparen is een hot item. Niet alleen omdat de energiekosten gestaag stijgen, maar meer nog om het milieu te sparen. Wie kiest voor hernieuwbare energie is natuurlijk goed bezig, maar volgens Rudi Evens is de keuze voor vloerverwarming al een hele stap voorwaarts. Vloerverwarming is immers in vergelijking tot de traditionele cv met radiatoren al een stuk energiezuiniger. 

Rudi Evens.

“De cv-ketel staat bij een traditionele verwarming al gauw op 60° tot 70° C. Bij een lagere temperatuur krijg je het niet warm in huis. Vloerverwarming heeft genoeg aan 45° C. Dat scheelt enorm in het verbruik van olie of gas. Natuurlijk is de aanleg van vloerverwarming een hele investering, maar dat verdien in enkele jaren weer terug. Daarna heb je enkel winst. Bovendien geniet je van optimaal comfort, want wie warme voeten heeft, lijdt geen kou. Je behaalt met minder energie dus meer rendement.”

Evens is aan het begin van de vorige eeuw opgericht. Grootvader Evens begon als smid. Op het moment dat verwarming trend werd, waagde hij de overstap. Met succes. Medio jaren ’60 zette de volgende generatie het bedrijf voort en bouwde de onderneming verder uit. Naast de installatie van centrale verwarming werd de aanleg van sanitair een tweede activiteit. In 1997 nam Rudi Evens het heft in handen. Anno 2010 is Evens uitgegroeid tot een allround, dynamisch installatiebedrijf. De corebusiness bestaat uit het aanleggen van complete installaties op het gebied van sanitair, verwarming, afvoer- en gasinstallaties, elektriciteit, brandpreventie en hernieuwbare energie. Het bedrijf telt circa 10 vakbekwame medewerkers die voor middelgrote bedrijven, instellingen, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren regelmatig kleine en grote werken uitvoeren. Voorbeelden zijn: de aanleg van vloerverwarming in de Carrefour te Alken waar de vloerverwarming werkt met de warmterecuperatie van de koeltogen, de aanleg van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp in een woning te Gruitrode, de installatie van het sanitair en ventilatiesysteem in het Sint-Hubertus college in Neerpelt, de installatie van de cv, sanitair en Pe-afvoeren bij serviceflats te Overpelt, …

Beter presteren

De vraag naar vloerverwarming stijgt. En volgens Rudi Evens niet alleen bij de particulier. “Vooral kantoorpanden, garagebedrijven en productiehallen voorzien wij steeds vaker van vloerverwarming. De reacties zijn zeer positief, zeker indien de vloerverwarming gecombineerd wordt met een degelijk ventilatiesysteem. Een must natuurlijk. Isolatie van dak, muren en ramen zijn onlosmakelijk verbonden aan energiezuinig (ver)bouwen.. Immers, een aangenaam binnenklimaat verhoogt de werkprestatie en vermindert het ziekteverzuim. De investering wordt derhalve dubbel zo snel terugverdiend.”

Dubbel terugverdienen

Ook de particulier die zijn buitenbad verwarmt met goedkope zonne-energie verdient zijn investering dubbel terug. “De zonneboiler die wij in het assortiment hebben, is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en gemakkelijk in elk huis te installeren. Hierdoor beschikt de klant over warm water zonder daarvoor eerst grote hoeveelheden olie of gas te verstoken. Dat scheelt in CO²-uitstoot en het scheelt in de portemonnee. Als extraatje betaalt de Overheid mee in de aanschafprijs via subsidieregelingen. Overigens hoeven onze klanten eventuele subsidies niet zelf te regelen. Wij verzorgen de complete aanvraag. De klant moet enkel de brief zelf op de post doen.”

Op de vraag waarin Evens zich onderscheidt vertelt Rudi: “Wij zijn een relatief klein bedrijf, met korte lijnen en snelle communicatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. En kwaliteit heeft niet alleen betrekking op onze duurzame installaties, maar ook op onze zeer correcte prijs-kwaliteitverhouding en hoge servicegraad.”

Steenovenstraat 19, 3941 Eksel
Tel.: 011-73 31 83, www.evensnv.be