Galvacoat – Metalix – Steelcoat Internationaal staal in alle kleuren van de regenboog

Met Galvacoat, Metalix en Steelcoat verzorgt Peter Kempeneers de meest uiteenlopende duurzame oppervlaktebehandelingen van staal. Van het stralen van een 2 pk’tje tot het metalliseren en natlakken van perronoverkappingen voor het centraal station van Utrecht. De kleurrijke alleskunner voor al uw staalproducten!


De internationale referenties laten zich niet op één hand tellen. Verzinkte en gepoedercoate kerstversiering langs de Champs-Élysées, gepoederlakte serres in Mexico en Canada en natlak van spoorwegrails tot in de verste uithoeken van Azië. Ze passeerden allemaal langs Galvacoat, Metalix of Steelcoat. Ook dichter bij huis zijn de voorbeelden talrijk: menig hekwerk in Limburg is een lang leven beschoren dankzij een uitgelezen combinatie van metallisatie en poedercoating.

Rood
“De rode draad in onze activiteiten: wij maken zwart op wit afspraken over de manier van behandelen, rekening houdend met het gebruiksdoel, de klimatologische omstandigheden en de verwachte levensduur. En dat met duidelijke garanties,” vertelt zaakvoerder Peter Kempeneers. “Hekwerk in Limburg vraagt nu eenmaal een andere coating dan een balkonhek op de zeedijk. En omdat wij het hele pakket aanbieden – stralen, metalliseren, natlakken, poedercoaten en verzinken – garanderen wij altijd de perfecte behandeling.”

“We analyseren elk project in geuren en kleuren en maken er een punt van om alle partijen – dus zowel de opdrachtgever als de ontwerper – zo vroeg mogelijk de juiste oppervlaktebehandeling voor te stellen, in lijn met het beschikbare budget,” stelt Peter Kempeneers. “Dikwijls past het concept, de aard of de samenstelling van de materialen niet bij de vooropgestelde behandelingstechniek, of schrijft het lastenboek een oppervlaktebehandeling voor zonder rekening te houden met het gebruiksdoel. Dergelijke fouten zijn met onze aanpak uitgesloten.”

Sibylle Vanhove, salesverantwoordelijke: “Graag zetten wij ook uw project in de verf, laten we het stralen en leggen we de rode loper voor u uit. We zijn ervan overtuigd dat uw realisatie samen met ons goed uit de verf komt.”

Groen
“De voorbehandeling voor poedercoating gebeurt met milieuvriendelijke technieken. De voormalige site in Schaffen is omgebouwd tot een zonnepanelenpark van 5,5 ha, dat stroom levert aan 750 gezinnen. Bovendien hoeft staal nooit verloren te gaan, dankzij de renovatie van oude metaalconstructies, zoals hekwerk, gastanks en radiatoren in onze ateliers. Op die manier dragen wij ons ‘groene staaltje’ bij,” aldus Peter Kempeneers.

Roze
De toekomst ziet er rooskleurig uit. Door de nieuwe installatie van Steelcoat werd de vroegere capaciteit fors uitgebreid. Metalix en Steelcoat in Lummen en Galvacoat in Overpelt beschikken hierdoor samen over een verwerkingscapaciteit van maar liefst 1500 ton staal per dag.
Meer info op www.poedercoaten.be of www.natlakken.be.
Of bel naar +32 478 26 80 37.


Poedercoaten op staal en verzinkt staal
Dellestraat 28 – 3560 Lummen
T 013 33 41 43 – info@steelcoat.be