Genk Hout / PeltHout – Hout voor de vakman en handige klusser

20 jaar geleden werd de firma Genk Hout nv opgestart. De start verliep moeizaam, want wij startten zonder cliënteel. Gestadig kon Genk Hout groeien en nadien werd houtbedrijf Beyens van Tessenderlo en Houtakkers van Overpelt overgenomen.

Overpelt kreeg een grondige opknapbeurt en de loodsen werden uitgerust met nieuwe rekken voor de opslag van hout en andere materialen. Enkele jaren geleden werden nieuwe loodsen bijgebouwd en een volledig uitgeruste schrijnwerkerij. Wij kunnen probleemloos verzagen op onze opdeelzaag en alles uitfrezen met een ‘cnc’ machine, en alle kasten en tabletten afplakken met een gloednieuwe afplakmachine. Verleden jaar werd het dak geïsoleerd en werden 2.000 m² zonnepanelen geplaatst, dewelke zullen voorzien in onze elektriciteitsbehoeften.

Genk Hout en PeltHout beschikken over 20.000 m² loodsen en kunnen in de beste voorwaarden grote voorraden hout en houtproducten stockeren en alle artikelen direct uit voorraad leveren.

Waar Genk Hout hoofdzakelijk de professionele klanten bedient, zoals aannemers, schrijnwerkers, afwerkingsbedrijven e.a. profileert PeltHout zich steeds meer als bouwmarkt en afhaalcentrum, waar ‘handige harry’s’ ook hun gading kunnen vinden.

Bezorgd om het behoud van het bosbestand wereldwijd, hebben wij ons reeds jaren aangesloten bij twee non-profitorganisaties, namelijk FSC en PEFC en kan u zacht-, hardhout en plaatmaterialen kopen met deze labels.

Genk Hout is de voorbije twee decennia gestaag gegroeid. En ook de toekomst ziet er veelbelovend uit. Wij hebben in het verleden altijd professionele kwaliteit geleverd aan een redelijke prijs. Met ons uitgebreid gamma en grote voorraad op twee locaties kunnen wij ‘just in time’ leveren en dat kan het cliënteel waarderen.

Genk Hout, Gieterijstraat 92, 3600 Genk
Tel.: 089-84 84 44, Fax: 089-38 11 12
info@genkhout.be, www.genkhout.be

PeltHout, Haltstraat 108, 3900 Overpelt
Tel.: 011-66 18 00, Fax: 011-66 18 02
info@pelthout.be, www.pelthout.be