Gilen Woonprojecten – Bouwen volgens noden van maatschappij

Gilen woonprojecten opereert vanuit een authentieke woning op het Begijnhof in Sint-Truiden, dat deel uitmaakt van het Unesco-werelderfgoed. Markant, omdat het familiebedrijf vanuit die historische site bouwprojecten uitwerkt die juist helemaal toegespitst zijn op de meest actuele noden van de maatschappij. Van ontwerp over bouw en afwerking tot en met de commercialisering.

Alexander Gilen: “Sinds de oprichting in de jaren ‘60 door mijn grootvader realiseerden we ongeveer 2.500 woningen in de regio.”

De toekomst zit in de binnenstad
De tendens om oude panden af te breken of een herbestemming te geven is bij Gilen woonprojecten deel van het bedrijfs-dna. Gedelegeerd Bestuurder Alexander Gilen verduidelijkt: “De toekomst zit in de binnenstedelijke gebieden. We werken daarom graag mee aan deze revival: oude gebouwen afbreken of omvormen tot scholen, zorgcentra, kantoorcomplexen of wooneenheden. Dat is voor ons gesneden koek. De toekomst ligt ook in de toenemende aantrekkelijkheid van de binnensteden, waar niet alleen behouden moet worden maar ook nog heel wat lelijke en onaangepaste gebouwen rijp zijn voor de sloop.

Evolutie
“Sinds de oprichting in de jaren ‘60 door mijn grootvader realiseerden we ongeveer 2.500 woningen in de regio. Aanvankelijk waren dat huizen. Daarna lag de focus meer op appartementen. Tegenwoordig ook lofts, waarmee we mikken op de groeiende groep éénpersoonsgezinnen. We realiseren volledig instapklare woningen, gelegen op de beste locaties en tegen betaalbare prijzen. Naast het puur esthetische aspect besteden we ruim aandacht aan afwerking en de meest recente energievoorzieningen en isolatienormen.”

 


Begijnhof 60 – 3800 Sint-Truiden – T 011 74 88 90
info@gilen-woonprojecten.be – www.gilen-woonprojecten.be