Granigo – Interieur in natuursteen

Mooie dingen maken met marmer, graniet, blauwe hardsteen en composietmaterialen, precies afgemeten op de wensen van de klant: het is al 15 jaar de filosofie van de Lummense natuursteenleverancier Granigo. “Eigenlijk zijn we een schrijnwerkerij,” zegt zaakvoerder Gunter Hermans. “Alleen werken wij met steen in plaats van hout.”

Gunter Hermans.

Tabletten in natuursteen worden allang niet meer uitsluitend gebruikt in de keukenbouw. Maar nu de veeleisende consument meer en meer voor een totaalconcept kiest, wordt natuursteen en composiet ook verwerkt in badkamers: douchewanden en -vloer, lavabotablet, als haardbekleding, trappen en ander meubilair. Kortom, natuursteen als totaalconcept.

“Wij kunnen perfect inspelen op die trends,” zegt Gunter Hermans van Granigo, een Lummense leverancier van natuursteen en composiet op maat van de klant. “Naast de traditionele keukenbouwers leveren we erg vaak in onderaanneming voor mensen die het interieur van een bepaalde woning bepalen. Het vereist vak- en precisiewerk, maar dat is hetgene waar we goed in zijn.”

Geen bandwerk

In het meer dan 1.500 m² beslaande atelier van Granigo worden bestelde tabletten rechtstreeks vanuit het aanpalende magazijn op een transportband gelegd en naar een van de hoogtechnologische zaagmachines gerold. Daar verzagen de arbeiders van Granigo het materiaal op basis van de opmetingen die bij de klant zijn gebeurd, en worden ook de randen mooi afgewerkt. Vervolgens wordt het product ook door eigen mensen bij de klant geïnstalleerd.

“Dit is in essentie een schrijnwerkerij,” zegt Hermans. “Het enige verschil is dat we met steen werken in plaats van hout. We leveren hier geen bandwerk af: alles is precies op maat. Dat is ook hetgene waarop we ons differentiëren van de concurrentie. We zijn niet de grootste in de sector, maar we maken het verschil door te investeren in personeel en de modernste machines, en door vakwerk af te leveren.”

Omzet verdubbeld

Ook het assortiment composiet dat Granigo aflevert, gaat behoorlijk breed. Recht vanuit het magazijn kunnen er tabletten worden geleverd in een 30-tal kleuren, en als de klant bereid is om een paar dagen langer te wachten kan er in essentie aan eender welke wens worden voldaan. “Het gebeurt wel eens dat een klant bij ons komt aankloppen met een kleur die hij op het internet heeft gevonden. Dat kunnen we meestal leveren. Het beschikbare kleurenpalet heeft quasi geen beperkingen.”

Die focus op vak- en maatwerk heeft het bedrijf ook geen windeieren gelegd: de omzet van de onderneming verdubbelde van anderhalf miljoen euro in 2005 naar meer dan drie miljoen euro in 2010. Een groot stuk van die groei is te danken aan de goede zorgen van ondernemer Hermans, die uit de bankensector komt en het bedrijf vijf jaar geleden overnam. “Ik wilde absoluut een dergelijk bedrijf runnen, omdat je hier de volledige productieketen in handen hebt, van opmeting tot plaatsing,” zegt Hermans.

Schippersstraat 7A, 3560 Lummen
Tel.: 011-45 10 10, info@granigo.be, www.granigo.be