Groep Claesen bvba – Familie bedrijfsadviseur en conflictbemiddelaar bij familiebedrijven

Groep Claesen Familiale opvolgingen naar de volgende generatie(s), begeleiding van familiecharters, forums, e.d.
Overnamecoach, begeleiden met  overnames en het verkoopsklaar maken van uw bedrijf
Al meer dan 30 jaar Accountant – belastingsconsulent en 8 jaar familiebedrijfadviseur

Niet alles wat geteld kan  worden telt.  En niet alles wat telt,  kan geteld kan worden. Albert Einstein

Een bedrijf overdragen aan de volgende generatie (of verkopen aan een derde) is  voor de bedrijfsleider en zijn familie bijna altijd een zéér diep menselijk emotioneel  geladen proces. De naderende overdracht aan de volgende generatie is immers  één van de meest enerverende perioden in het bestaan van een familiebedrijf.  Het niet of onvoldoende aandacht geven aan deze gevoelige problematiek geeft  vaak zware en onoverkomelijke problemen… De ontelbare voorbeelden die ik  persoonlijk ken, spreken immers boekdelen… Wie kent er in zijn omgeving géén  verhaal van succesvolle familiebedrijven die na opvolging (of overdracht) plots  niet zo succesvol meer zijn of zelfs volledig teloor zijn gegaan.

Opvolging in het familiebedrijf is een proces, geen gebeurtenis. Het hoort niet  iets te zijn wat je zomaar overkomt, maar eerder iets waar je bewust en liefst  onder goede begeleiding mee omgaat … Er komt immers veel op je af, en voor de  meesten onder ons is het een soort van ontdekkingsreis. Het overdragen van de  leiding van de onderneming, het verkrijgen van de eigendom én de zeggenschap  gaan vaak niet vanzelf. Dit gehele proces op een goede en succesvolle manier  voltrekken duurt vaak verschillende jaren en hierbij komen een aantal zaken om  de hoek kijken.

Zoekt u een professionele familiebedrijfadviseur met een rijke ervaring en kennis  of wilt u uw (familie)bedrijf verkoopsklaar maken… www.claesen.be

Kuilenstraat 16
3600 Genk
T +32 89 32 91 10
F +32 89 32 91 19
info@claesen.be
www.Claesen.be

Aniti Kantoren te Genk en Antwerpen
Jos Ratinckxstraat 1 bus 53-54
2600 Antwerpen – België
T. +32 3 440 18 12
F. +32 3 448 03 95
info@aniti.be
www.aniti.be