Group Ivo Gijbels is al 20 jaar een gevestigde waarde – “Renovatie en verbouwing van bedrijfsgebouwen is echte groeimarkt”

Het renoveren van bedrijfsgebouwen zit in de lift. Die trend is ook Group Ivo Gijbels niet ontgaan. Sinds begin dit jaar heeft de groep een eigen team dat zich uitsluitend richt op de renovatie en verbouwing van bedrijfsgebouwen. “Zonder twijfel een groeimarkt waarin we ons opnieuw proberen te onderscheiden.”

Sylvain van Horebeek, Ivo Gijbels en Philip Goedtkindt.

Huidig CEO Ivo Gijbels begon als zelfstandige met het maken van kleine metaalwerken. Intussen is hij een grote speler in de industriebouw. Bedrijfsleider Sylvain van Horebeek en commercieel directeur Philip Goedtkindt leiden samen het bedrijf onder zijn inspirerende visie.

Gebouw als visitekaartje
Industriehallen in staal, beton, hout of een combinatie van deze materialen hebben geen geheimen voor Group Ivo Gijbels. “Onze ervaring is daarbij een troef. We hebben alle stappen zelf in handen en kunnen de opdrachtgever begeleiden van idee tot oplevering.”
“Vroeger was een industriebouw dikwijls niet meer dan een loods met een rolbrug,” stelt Ivo Gijbels. “Maar tegenwoordig is een bedrijfsgebouw een visitekaartje. Er zijn veel meer aandachtspunten, zowel qua uitzicht en energienormen als functionaliteit. Uitdagingen die geen probleem voor ons vormen dankzij ons jong en sterk team.”

Ook na de oplevering van een gebouw biedt Group Ivo Gijbels een uitstekende service. Sylvain van Horebeek: “Dat vertaalt zich in onze afdeling ‘service & tools’. Voor onderhoud van daken, gevels, poorten of interieur, kleine herstellingen en aanpassingen aan een gebouw kunnen klanten bij ons terecht. De opdrachtgever moet zich slechts tot één gesprekspartner richten waardoor hij zich kan blijven focussen op zijn onderneming.”

Update
Een bedrijfspand renoveren of verbouwen is een relatief nieuwe trend. “We merken een groeiende interesse bij bedrijfsleiders,” weet commercieel directeur Philip Goedtkindt. “De verklaring is eenvoudig: industriegronden raken volgebouwd en bestaande industriegebouwen zijn toe aan een update. Bij een renovatie moet je rekening houden met heel wat details: het budget in functie van het ontwerp, bouwvoorschriften, rendabiliteit, betere energie-efficiëntie, omzetverlies beperken tijdens verbouwing, fiscale premies en subsidies… Om op al die facetten het juiste antwoord te bieden hebben we eind vorig jaar beslist onze onderneming uit te breiden met een renovatieafdeling met enkele mensen welke reeds jaren ervaring hebben in deze branche. Zij begeleiden de bouwheer van A tot Z.”

Sterke planning
De grote troef van Group Ivo Gijbels is dat het alle ketens van het productieproces zelf in handen heeft. “We hebben onze eigen studiedienst, staalatelier, transport, kranen en montageploegen. Door die verschillende diensten secuur op elkaar af te stemmen, kunnen we snel en met een erg sterke prijs-kwaliteitverhouding werken. Onlangs nog bouwden we voor Groep Bruno in Genk de dakconstructie voor zonnepanelen van een overdekte bewaakte parking van 38.000 m² in slechts zeven weken (!). Dat kan enkel dankzij een doorgedreven planning en voorbereiding.”

Toekomstplannen
Ivo Gijbels blikt trots terug op de afgelopen 20 jaar, maar kijkt zeker zo graag vooruit.  “We hebben in Kaulille enkele hectare industriegrond gekocht en daar hebben we grootse plannen mee. En hier in Eksel gaan we de kantoorruimtes uitbreiden. Nog plannen genoeg voor de volgende 20 jaar!”

20 jaar focus op kwaliteit
20 jaar geleden begon Ivo Gijbels als een kleine specialist in metaalwerken. Intussen is het bedrijf gegroeid tot een allround leverancier van kantoor- en industriegebouwen. Ivo Gijbels: “Vanaf dag één, met mijn eerste kleine opdracht, heb ik me gefocust op kwaliteit. Die tactiek loont. We hebben vandaag 50 medewerkers en een omzet van 21 miljoen euro. Dat groeipad kan je op 20 jaar enkel afleggen als je kwaliteit levert en voortdurend investeert. Dankzij mond-tot-mondreclame zijn we groot geworden. Daar ben ik als stichter bijzonder trots op!”

Autosport als marketingtool
Group Ivo Gijbels heeft dit jaar voor een bijzonder businessplatform gekozen. “We hebben al jaren business-seats bij de handbalploeg van Bocholt,” legt Philip Goedtkindt uit. “Die hebben onze bekendheid in de streek een enorme boost gegeven. Toch zochten we hierop een aanvulling die we vonden in de autosport. We zijn hoofdsponsor van de Audi R8 van autopiloot Bert Longin van het Audi team WRT. De autosport wint als marketingtool aan belang. Het vergroot onze naambekendheid en geeft ons ook de kans om klanten op een niet alledaagse locatie op de hoogte te houden van onze nieuwigheden.”