HEBO Bouwspecialiteiten – “Aannemers altijd welkom met technische uitdagingen”

Een sterk groeiend aantal aannemers voor woningbouw en/of betonbouw vertrouwt op HEBO Bouwspecialiteiten om zich van de juiste producten en materialen te voorzien. “Als gespecialiseerde leverancier streven we naar een hechte relatie met onze klanten,” stelt zaakvoerder Wim Maesen, die ook vele jaren zelf aannemer was. “Aannemers zijn hier welkom met alle technische vragen.”

 

Wim Maesen
Wim Maesen: “Onze klanten waarderen onze focus op advies en flexibele aanpak.”

Vier jaar geleden nam Wim Maesen het bestaande HEBO Bouwchemie over. Wim Maesen: “Vroeger  richtte het bedrijf zich vooral op de bouwchemie, zoals het produceren van mortelolie en betonvernis. “Deze activiteiten behielden we, maar hebben we stelselmatig uitgebreid met een gamma aan gespecialiseerde producten en materialen voor onder andere betonconstructies en -bekistingen. Denk daarbij maar aan alle soorten afstandshouders, toebehoren voor preventieve waterdichting of mortels voor betonherstellingen,” vertelt hij. “Momenteel richten we ons ook op alle nodige producten en materialen om luchtdichtheid te garanderen en koudebruggen te voorkomen. Ook bij de traditionele bouwtechnieken groeit het belang hiervan. Aannemers hebben nood aan gerichte informatie en de juiste producten.”

Snel leveren
Ondanks de voorbije moeilijke jaren in de bouwsector, liet HEBO Bouwspecialiteiten toch zeer mooie groeicijfers optekenen. Stilaan dringen een grotere huisvesting en het aanwerven van extra medewerkers zich op. “Onze klanten waarderen onze focus op advies en flexibele aanpak. Wanneer aannemers met een technisch vraagstuk zitten, helpen we ze altijd verder. Mijn jarenlange ervaring als aannemer speelt daarbij een belangrijke rol. Ook kijken we voortdurend naar nieuwe producten die onze klanten helpen bij het afleveren van kwaliteitwerk. Onze ruime stock laat bovendien snelle leveringen toe, zelfs nog dezelfde dag op de werf als de nood hoog is.”
Om deze snelle service te kunnen garanderen, richt HEBO zich in de eerste plaats op de aannemers in Limburg en de Antwerpse Kempen. “Naast aannemers voor woning- en betonbouw leveren we ook aan handelaars in bouwmaterialen, chappers en industriebouwers.”

“Een bescheiden projectontwikkelaar”
Wim Maesen zei het aannemerschap vaarwel, maar blijft naast HEBO wel actief als projectontwikkelaar. “Op een zeer bescheiden manier,” zegt hij. “Ik koop een geschikte grond en realiseer dan een woon- of appartementenproject. Hiervoor schakel ik onder mijn coördinatie vertrouwde onderaannemers in en werk ik samen met een vaste makelaar voor de verkoop. Zo blijf ik volledig mee met het aannemersgebeuren en kunnen we onze klanten optimaal adviseren.”

Hebo