Het Fornuisje – Discreet gastronomisch genieten

Kurt de Coster en Magda Goossens.
Kurt de Coster en Magda Goossens.

De schoonheid en het indrukwekkende van de façade van restaurant Het Fornuisje stopt niet aan de voordeur. Het kunstzinnige en het gevoel voor goede smaak tref je ook aan in het zorgvuldig uitgekozen interieur en op het regelmatig wisselend menu. Twaalf jaar al staat chef en eigenaar Kurt De Coster aan de stoof van Het Fornuisje. In al die jaren heeft hij dan ook een flinke reputatie bij elkaar gekookt: “Frans, traditioneel, gewaagd … Ik weet niet hoe je mijn keuken in één woord kan omschrijven. Ik hou steeds rekening met het seizoen, maar pas ook graag nieuwe technieken toe. Dat laatste merk ik zelf wanneer ik oudere menukaarten lees. Ik bied een traditionele keuken aan, met moderne invloeden en vooral een eigen touch.”

foto_Fornuisje LM62_111_15_lowNotariswoning
Restaurant Het Fornuisje bezoek je niet enkel omwille van het voortreffelijke eten. Dit is immers de ideale plaats om een belangrijke zakenrelatie uit te nodigen voor een boeiend gesprek of een zware onderhandeling. Je klant zal er niet enkel onder de indruk zijn van de heerlijkheden op z’n bord, maar meer nog van de omgeving waarin de bespreking plaatsvindt. “Ons pand is een oude notariswoning,” geeft chef Kurt toe. “In plaats van één heel grote ruimte hebben wij vier aparte eetkamers waar je in alle discretie kan vergaderen en dineren. De perfecte omgeving om het aangename aan het nuttige te koppelen.”

Charmes
Diezelfde vertrouwelijke sfeer wordt alleen nog maar versterkt door gastvrouw Magda. Zij combineert als geen ander vriendelijke gastvrijheid en professionele charmes. Zij brengt de sfeer van kwaliteit vanuit de keuken naadloos over tot aan tafel.

Het Fornuisje biedt een zakenmenu aan van 55 euro dat je als lunch of als diner kan bestellen. “Heb je weinig tijd maar wil je toch je relaties op niveau laten tafelen? Geen probleem, als je het ons op voorhand laat weten, houden wij graag rekening met jullie wensen. Maar het omgekeerde kan ook. Tijd en zin om na het eten nog even na te praten? Wij serveren met plezier een kop koffie of een digestief.”

Naast de kleinere eetkamers heeft Het Fornuisje ook een zaal van ongeveer 40 plaatsen. “Ideaal voor bedrijfs- of familiefeesten. In de zomer staat ons tuinterras eveneens ter beschikking. Een uitgelezen plek om in alle rust en in openlucht culinair te genieten.”

Logo_FornuisjeKerkstraat 20  – 3990 Peer – T 011 61 23 70 – info@hetfornuisje.bewww.hetfornuisje.be